POLL: Resident Evil-films

POLL: Resident Evil-films

Al vijf keer Alice! Wat vind jij van deze succesvolle gameverfilmingen?

Een paar dagen terug verscheen de eerste trailer voor Resident Evil: The Final Chapter, het naar verluidt laatste deel in de Resident Evil-filmreeks, uiteraard gebaseerd op de bekende game uit 1996. Een mooi moment om een blik te werpen op de reeds verschenen films!

Hieronder eerst de POLL - Succes met stemmen - en daarna een vluchtige terugblik op de franchise.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Alice debuteert in 2002


Het belangrijkste gezicht in de science fiction actie-horrorfilms is uiteraard die van Milla Jovovich. Zij speelt de rol van Alice, een personage die verzonnen is voor de filmversie. De oud-medewerker van Umbrella Corporation wordt de hun grootste vijand aangezien zij Umbrella continu in de weg staat. De eerste film verscheen in 2002 en met een productie budget van $33 miljoen haalde Resident Evil van regisseur Paul W. S. Anderson een mooie $102,4 miljoen op.

Vervolgfilms

Na de verhoudingsgewijs vergelijkbaar scorende vervolgen Resident Evil: Apocalypse (2004) en Resident Evil: Extinction (2007) verscheen in 2010 het vierde deel Resident Evil: Afterlife. Na de eerste film was het Afterlife de eerste film die Anderson weer regisseerde in de reeks. Het werd een doorslaand succes, mede doordat de film optimaal lijkt te hebben geprofiteerd van de 3D-hype. Met een budget van $60 miljoen werd er een kleine $300 miljoen opgehaald. Het tot op heden laatste deel Resident Evil: Retribution verscheen in 2012. Ook nu was er met een opbrengst van $240 miljoen een groot financieel succes.

Om de boel op te frissen hieronder de trailers van de vijf films, met afsluitend die voor The Last Chapter:

De trailer voor Resident Evil (2002) - RT = 33%:



De trailer voor Resident Evil: Apocalypse (2004) - RT = 21%:



De trailer voor Resident Evil: Extinction (2007) - RT = 22%:



De trailer voor Resident Evil: Afterlife (2010) - RT = 23%:



De trailer voor Resident Evil: Retribution (2012) - RT = 31%:



De trailer voor Resident Evil: The Last Chapter (2017) - RT = ?:



NieuwsFilm

meest populair