Poll

POLL: Resident Evil-films

Al vijf keer Alice! Wat vind jij van deze succesvolle gameverfilmingen?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 20:00 in Poll
Een paar dagen terug verscheen de eerste trailer voor Resident Evil: The Final Chapter, het naar verluidt laatste deel in de Resident Evil-filmreeks, uiteraard gebaseerd op de bekende game uit 1996. Een mooi moment om een blik te werpen op de reeds verschenen films!

Hieronder eerst de POLL - Succes met stemmen - en daarna een vluchtige terugblik op de franchise.Alice debuteert in 2002

Het belangrijkste gezicht in de science fiction actie-horrorfilms is uiteraard die van Milla Jovovich. Zij speelt de rol van Alice, een personage die verzonnen is voor de filmversie. De oud-medewerker van Umbrella Corporation wordt de hun grootste vijand aangezien zij Umbrella continu in de weg staat. De eerste film verscheen in 2002 en met een productie budget van $33 miljoen haalde Resident Evil van regisseur Paul W. S. Anderson een mooie $102,4 miljoen op.

Vervolgfilms

Na de verhoudingsgewijs vergelijkbaar scorende vervolgen Resident Evil: Apocalypse (2004) en Resident Evil: Extinction (2007) verscheen in 2010 het vierde deel Resident Evil: Afterlife. Na de eerste film was het Afterlife de eerste film die Anderson weer regisseerde in de reeks. Het werd een doorslaand succes, mede doordat de film optimaal lijkt te hebben geprofiteerd van de 3D-hype. Met een budget van $60 miljoen werd er een kleine $300 miljoen opgehaald. Het tot op heden laatste deel Resident Evil: Retribution verscheen in 2012. Ook nu was er met een opbrengst van $240 miljoen een groot financieel succes.

Om de boel op te frissen hieronder de trailers van de vijf films, met afsluitend die voor The Last Chapter:

De trailer voor Resident Evil (2002) - RT = 33%:De trailer voor Resident Evil: Apocalypse (2004) - RT = 21%:De trailer voor Resident Evil: Extinction (2007) - RT = 22%:De trailer voor Resident Evil: Afterlife (2010) - RT = 23%:De trailer voor Resident Evil: Retribution (2012) - RT = 31%:De trailer voor Resident Evil: The Last Chapter (2017) - RT = ?:10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De 1e. Deze had trouwens een zeer goeie DTS track op de DVD.

Bijna had ik nog voor Resident Evil: Afterlife gekozen. Die film heb ik nog gezien in IMAX 3D. Werd toen veel met bombarie gepromoot dat die film was opgenomen met PACE Fusion 3D cameras (van James Cameron's Avatar). Dus 1 van de weinige films die echt in 3D was opgenomen, zonder de slechte 3D nabewerking achteraf. Dat was goed te merken. Tegenwoordig maakt het niet meer uit. Ze kunnen tegenwoordig van 2D films aardige 3D conversies maken, maar dat is een andere verhaal.

De andere drie Apocalypse, Extinction & Retribution ben ik alweer vergeten. Ik dacht The Last Chapter ergens het 10e deel was of zo.

Het zou mij niet verbazen als er binnenkort een reboot komt. Titels als The Last/Final Chapter zegt niks, vooral bij horrerfilms.

Martinski

Avatar

Om een of andere reden vind ik afterlife ook de beste. Ik herinner me niet super veel van die film meer, maar ik heb hem wel met plezier bekeken. Ik zal wel een van de enige zijn.

Mav Damian

Avatar

Ben nooit fan van deze films geweest, maar als ik moest kiezen dan zal ik voor de 1ste gaan.

nietselam

Avatar

Zit te twijfelen tussen deel 1 en deel 3, deel 3 was namelijk ook heel erg vermakelijk. Deel 2 vind ik daarentegen heel erg slecht en bij deel 4 en 5 maken ze er naar mijn mening een zootje van. Misschien dat dit 6e deel weer wat rechtzet.

Fing3r

Avatar

Ben voor de eerste gegaan, mede omdat ik hem twee keer in de bios heb gekeken omdat ik de eerste keer weinig van de film heb meegekregen in verband met een nieuwe vriendin :)

Maar misschien is het ook wel daarom dat de film beter is blijven hangen, Afterlife is een goede tweede. Retribution moet ik echter nog gaan zien.

Moviemagic

Avatar

De eerste 3 delen vind ik het beste. Het eerste deel was voor mij helemaal goed. Op die heb ik dan ook gestemd. Na de 3 delen ging het bergafwaarts. Desalniettemin ben ik wel wat nieuwsgierig naar de nieuwe. Het zal me echter niet verbazen als dit niet 'the final chapter' wordt en daarna een nieuwe film komt genaamd 'resident evil: a new beginning'.

Ereptile

Avatar

De eerste film vond ik toch de beste. De sfeer was spannend, de muziek was goed en de zombies waren eng, bloederig en een dreiging voor Alice en het team van Umbrella.

Misschien niet geheel trouw aan de videogames en diens personages, maar er zaten veel referenties in naar de games. En de film heeft invloed gehad op de spellen (denk hierbij aan de Lazer Scene). Maar zeker de beste in de reeks naar mijn mening! En die Licker in de finale vond ik gewoon goed!

Op de 2e plek komt Extinction voor mij :) De eerste (en enige) RE film die ik in de bioscoop heb gezien. Apocalypse vond ik iets te flauw, als was de Nemesis wel heel tof om te zien!

En dan is er nog deze eind scene van de eerste film die ik meesterlijk vond!

Ed Crane

Avatar

In verhalend opzicht en qua personages blinkt de reeks sowieso niet uit. Daarom zeer duidelijk deel 4: Afterlife voor mij: gewoon een film lang over the top actie in lekker aanwezige 3D, waarbij van alles uit het scherm komt. Da's ook wel's fijn.

Film en Eten

Avatar

Deel 1 was ok....
De rest gewoon slecht tot vreselijk.

Ed Crane

Avatar

Fing3r "
Ben voor de eerste gegaan, mede omdat ik hem twee keer in de bios heb gekeken omdat ik de eerste keer weinig van de film heb meegekregen in verband met een nieuwe vriendin :)"


Ik neem aan dat je naam ook naar dat incident verwijst?

nieuwslaatste nieuws

meest populair