'Ghostbusters' blijkt dure flop voor Sony

'Ghostbusters' blijkt dure flop voor Sony

Desondanks is de studio niet klaar met de franchise.

Ghostbusters is er hard naar op weg een dure flop te worden voor Sony Pictures. Ondanks dat men bij release van de film nog trots vertelde niet te twijfelen over een vervolg, lijkt dat nu bijzonder onwaarschijnlijk. Paul Feigs vervolgfilm draait sinds half juli in de bioscoop en heeft tot nu toe wereldwijd pas 180 miljoen dollar verdiend.

Ghostbusters is daardoor een flinke flop, want Sony gaf de productie een budget van 144 miljoen dollar en besteedde nog vele miljoenen aan de marketing. Om die reden zou men volgens de studio zelf break-even spelen als de film 300 miljoen dollar op zou brengen wereldwijd. Dat gaat niet gebeuren, gezien het feit dat de film in veel landen waar deze al in première is gegaan, al klaar is. Ook heeft de film nog maar een paar markten, waaronder Frankrijk, Japan en Mexico, te gaan, waar deze volgens experts niet meer dan 40 miljoen dollar gaat opbrengen.

De Ghostbusters-reboot komt daarmee maximaal uit op een verdienste van 225 miljoen dollar, waarmee de film een verlies van 75 miljoen dollar oplevert. Een vervolg zal er daarmee niet komen, maar volgens een artikel van The Hollywood Reporter is men desondanks niet klaar met de franchise.

Niet alleen werkt de studio nu hard aan een animatiefilm die in 2019 uit moet komen, maar probeert men ook voor 2018 de animatieserie Ghostbusters: Ecto Force gemaakt te krijgen. Vinden jullie het terecht als er nu geen vervolg meer komt?

NieuwsFilm

meest populair