Algemeen

John Williams keert terug voor 'Star Wars VIII'

Hij heeft een geldige reden.

door Bram de Groot om 14:17 in Algemeen
De ondertussen 84-jarige John Williams keert terug als componist van de filmmuziek voor Star Wars: Episode VIII. Uiteraard komt dit niet als een verrassing. De vijfvoudig Oscarwinnaar was verantwoordelijk voor de muziek van de voorgaande zeven Star Wars-films.

De opnames voor Rian Johnsons VIII werden afgelopen maand al afgerond en nu bevindt de film zich in de post-productiefase om uiteindelijk op 14 december 2017 wereldwijd in de bioscoop te verschijnen. Volgens MassLive meldde Williams tijdens een optreden in het Tanglewood Music Center dat hij binnen enkele weken start met VIII, nadat hij een vroege versie van de film heeft gezien.

De voornaamste reden waarom Williams terugkeert is omdat hij niet wil dat een andere componist de scènes met Daisy Ridley’s Rey oppakt. Hieronder "Rey’s Theme" van Williams, door de jaren heen genomineerd voor maar liefst 40 Oscars:5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Ik vind Rey's theme het beste van zijn nieuwe werk. Al vind ik Kylo Ren's motief ook sterk.

JJ heeft Williams niet zoveel ruimte gegeven om zijn muziek echt tot leven te laten komen, maar ik heb het idee dat Johnson dat wel gaat doen. Williams blijft een top componist en hopende dat VIII een stuk origineler gaat zijn vergeleken met TFA verwacht ik ook goed uitgewerkte vervolgen op Rey's en Kylo's muziek, maar ook weer nieuwe thema's.

23VDV23

Avatar

Goed nieuws. De soundtrack van Episode VII sprong er voor mij bij de eerste kijkbeurt niet zo uit als dat het gewoonlijk voor mij deed bij Star Wars films (zelfs bij de prequels was dat toch wel een van de enige dingen die weer gewoon geweldig goed was). Bij een tweede kijkbeurt viste ik er toch wel weer hele bijzondere dingen uit. Rey's theme is er zo één. Ook de soundtrack van GVR vond ik trouwens weer erg mooi. Natuurlijk begint het vaak een beetje te klinken als zelfplagiaat (wat wil je ook met zo'n carrière en zo waanzinnig veel klassiekers op je naam), maar het blijft een ongeëvenaarde vakman. Star Wars is eigenlijk geen Star Wars zonder John Williams, al zou ik het ergens wel verstandig vinden als hij toch langzaam aan een andere componist het stokje kan gaan overdragen voor deze franchise. Die man blijft niet voor eeuwig leven natuurlijk en iemand als Alexander Desplat (doet ook Rogue One), moet toch in staat zijn het werk van Williams op een waardige manier voort te zetten.

Master Of Films

Avatar

Yes goed nieuws. Williams hoort bij de saga films. Hij was bevestigd voor Indy 5, maar waarom heeft hij zolang getwijfeld om VIII te doen.

Roeltje

Avatar

Wow, dit is wel ontzettend oud nieuws zeg. Een paar maanden terug las ik op een andere filmwebsite al dat Williams terug zou keren en ook de reden die hij noemt werd daar al vermeld.

Nature

Avatar

Goed nieuws.

NieuwsFilm

meest populair