Slecht zijn is moeilijk voor Meryl Streep

Uit de maat zingen is moeilijker dan gedacht.

Meryl Streep's 'Florence Foster Jenkins', vertelt het verhaal van een erfgename uit New York die ervan droomt operazangeres te worden, terwijl ze een verschrikkelijke zangstem heeft. De film is sinds vorige week al in de Amerikaanse bioscopen te zien en zal eind september ook in Nederland te zien zijn.

Een bron van Page Six, die enkele weken terug bij een private screening van de film was, liet weten met Meryl Streep te hebben gesproken. De actrice zou toen hebben laten weten dat "slecht zijn" niet erg makkelijk voor haar was.

"Ik moest uit de maat leren zingen. En slecht ook. Eerst dacht ik dat het makkelijk te doen was. Dat was het niet. Ik heb veel les gehad met een zangcoach om te leren gillen. We begonnen met op de juiste manier zingen, en toen werd mij geleerd om opeens op vals zingen over te gaan, net als Florence. De rol was geweldig, maar het was moeilijker dan gedacht," aldus Meryl tijdens de screening.

Hugh Grant had een pauze genomen van acteren toen hij een rol accepteerde in de film. De 55-jarige acteur kon de kans om met Meryl Streep te werken niet aan zich voorbij laten gaan. "Om plots de echtgenoot van een vrouw te zijn waar je al je hele leven naar opkijkt is... iets tussen een droom en iemands ergste nachtmerrie," aldus Grant.

Florence Foster Jenkins is vanaf 22 september 2016 in de Nederlandse bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair