Florence Foster Jenkins (2016)

The inspiring true story of the world's worst singer.

Er valt een boel aan te merken op de veilige regie van Stephen Frears, maar Meryl Streep is briljant als vals zingende operavedette.
play

6,9 details

  • 111 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
111 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal van Florence Foster Jenkins, een erfgename uit New York, die ervan droomde operazangeres te worden. Terwijl ze een verschrikkelijke zangstem had.

Regie
Stephen Frears
Cast
Meryl Streep, Hugh Grant, Rebecca Ferguson, Brid Brennan, Nina Arianda, Josh O'Connor, Allan Corduner, Mark Arnold, John Kavanagh, John Sessions, Simon Helberg, Christian McKay, Jorge Leon Martinez, Stanley Townsend, David Haig, Elliot Levey, Neve Gachev, Dilyana Bouklieva, David Menkin, Tony Paul West, Maggie Steed, Danny Mahoney, Solomon Taiwo Justified, Thelma Barlow, Pat Starr, Marie Borg.
Release
01.01.2015
Release NL
22.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Frears | Cast: Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), Hugh Grant (St. Clair Bayfield), Simon Helberg (Cosmé McMoon), Rebecca Ferguson (Kathleen), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2016

Nagels op een schoolbord, een mager speenvarken dat gevild wordt of het gejuich van de tegenstanders als ze een doelpunt scoren. Deze geluiden zijn allemaal minder erg dan de zangkunsten van 's werelds slechtste operazangeres: Florence Foster Jenkins. Ondanks haar uiterst belabberde vocale kwaliteiten was ze een ware vedette die haar eigen muziekclub oprichtte die ze samen met haar lieftallige tweede echtgenoot St. Clair Bayfield runde. We zitten een dikke twintig minuten in Stephen Frears biopic wanneer Florence voor het eerst haar strot opentrekt. Het is 1944 en de zangeres, eigenlijk gewoon een rijke erfgename en zangamateur, heeft nog maar pas kennisgemaakt met pianist Cosmé McMoon die haar moet begeleiden bij de dagelijkse zanglessen die ze bij de dirigent van het New Yorkse Metropolitan Orchestra volgt. McMoon weet niet wat hij meemaakt als de eerste valse noten de keel van Jenkins verlaten. Is dit een grap? Integendeel, het is bittere ernst en iedereen speelt het spel mee.

De tragiek en tevens humor dicteren namelijk dat niemand in Jenkins' omgeving haar afvalt. Niet omdat ze het niet durven, maar omdat ze respect hebben voor de vrouw die inmiddels dik in de zeventig is en al vijf decennia lijdt aan syfilis. De grote kranten schreven uit respect enkel positieve recensies over haar en zo blijft Jenkins in haar waan. Zelf heeft de toondove zangeres er geen flauw benul van dat ze zo vals als een kraai zingt. De echte Florence Foster Jenkins was tientallen jaren een fenomeen in New York. Ze mocht mensen als componist Cole Porter, actrice Talullah Bankhead en tenor Enrico Caruso tot haar grootste fans rekenen. Foster was een cultsensatie, maar werd zelden uitgejoeld. Frears houdt dit beeld van de kwetsbare vrouw met het enorm prettige bord voor haar kop in stand en laat haar vertolken door niemand minder dan Meryl Streep. We volgen de operazangeres in het laatste jaar van haar leven, waarin ze nog eenmaal wil schitteren.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Florence Foster Jenkins Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.