Laatste hoofdstuk 'Resident Evil' heeft wat goed te maken

Laatste hoofdstuk 'Resident Evil' heeft wat goed te maken

De eerste film uit 2002 blijkt torenhoog favoriet.

Aangezien de eerste trailer van Resident Evil: The Final Chapter onlangs verscheen, wierpen we met de POLL van verleden week een blik op de reeds verschenen films in de populaire franchise die zijn roots vindt bij de gelijknamige game uit 1996. De ruim 400 stemmers waren uiteindelijk redelijk duidelijk.

De eerste film, Resident Evil uit 2002 van regisseur Paul W. S. Anderson, is namelijk veruit de favoriete film in de reeks. Van de stemmende FilmTotaal-bezoekers gaf maar liefst 62% het eerste deel het meest te kunnen waarderen. De enige andere RE-film die boven de 10 procent uitkwam was het derde deel, Resident Evil: Extinction uit 2007 van regisseur Russell Mulcahy. Hieronder zie je de opsomming, inclusief de percentages:

1. Resident Evil (2002) - 62%
2. Resident Evil: Extinction (2007) - 14%
3. Resident Evil: Apocalypse (2004) - 9%
4. Resident Evil: Afterlife (2010) - 9%
5. Resident Evil: Retribution - 6%

Al met al lijkt de uitslag een beetje uit te wijzen dat Resident Evil: The Final Chapter wel iets goed te maken heeft. Sinds het origineel hebben de vier vervolgen klaarblijkelijk het niveau van het eerste deel niet of nauwelijks kunnen evenaren. Vanaf 26 januari weten we of regisseur Paul W. S. Anderson en hoofdrolspeler Milla Jovovich voor de laatste keer hun stinkende best hebben gedaan.



NieuwsFilm

meest populair