Sam Raimi onthult plannen 'Evil Dead 4'

Sam Raimi onthult plannen 'Evil Dead 4'

Wat dacht je van 'Ash vs The Machines'?

Army of Darkness is tegenwoordig een geliefde film, maar toen deze in 1992 uitkwam was het bepaald geen box office succes. Daarna werd Sam Raimi een geliefd regisseur in Hollywood en was er geen ruimte meer voor de films. Toch vertelde de regisseur op de Blu-ray en Dvd voor het eerste seizoen van de serie Ash vs Evil Dead over de bizarre plannen die men had voor Evil Dead 4.

Het lijkt erop dat creatieve problemen ook deelgenoot waren aan het falen van de productie. "Ivan [Raimi] en ik schreven veel verschillende versies van Evil Dead. Dan hadden we twintig pagina's en realiseerden we ons dat het niks was en schreven we er nog eens vijf met een compleet andere richting."

In een van de versies waar men lang aan gewerkt heeft, reist Ash door het land om reclame te maken voor een documentaire over hemzelf. Maar niemand boeit het iets. Een leuk concept, maar men had niet het gevoel daar een hele film van te kunnen maken. Een ander idee was om de film zich in de toekomst en het heden af te laten spelen.

"Dus we schreven een Evil Dead 4 die beide realiteiten volgde. We hadden twee versies van Bruce - eentje in de toekomst en eentje hier in het heden. Maar we realiseerden ons dat we de weg compleet kwijt waren en maar beter konden stoppen." Toch klinkt het idee leuk, want het project heette toen men er net aan werkte Ash vs. The Machines. De visie zou volgens Raimi hoe dan ook nooit gerealiseerd kunnen worden, want "we hadden niet genoeg geld voor een dergelijke film."

Toch jammer. Wat vinden jullie van de plannen van Raimi?

NieuwsFilm

meest populair