Joe Russo ontkracht geruchten samenwerking Marvel en Fox

Joe Russo ontkracht geruchten samenwerking Marvel en Fox

Ga voorlopig dus maar niet uit van een Avengers/X-Men crossover.

Het is al een tijdje een gerucht dat zo nu en dan opduikt: Marvel Studios en 20th Century Fox zouden onderhandelen over een samenwerking. De zijn er sinds Marvel en Sony samen gingen werken om Spider-Man naar de films te brengen. De geruchten kunnen we nu lijkt het wel naar het rijk der fabelen verwijzen. Regisseur Joe Russo, die samen met z'n broer Anthony verantwoordelijkheid draagt voor enkele van de grootste films van Marvel tot nu toe, weet van niets.

"Voor zover wij weten, zijn er op dit moment geen gesprekken met betrekking tot de X-Men. Ik weet niet of er achter de schermen gesprekken zijn geweest, of als die er zijn, maar daar hebben we in elk geval niets over gehoord. Sony en Marvel hadden al een relatie via Kevin [Feige] en Amy [Pascal] en via ons en Amy. Dat is hoe Spider-Man geslaagd is. Er is een bepaalde chemie voor nodig en een erg bijzondere situatie om studio's eigendommen te laten delen."

Natuurlijk zou je nu kunnen zeggen dat als er nog onderhandeld wordt, men dat niet naar buiten wil brengen. Dat gebeurde immers met Spider-Man ook niet. Maar wat we wel weten is dat Fox flink druk bezig is met het uitbouwen van een eigen X-Men-universum. Dat is tot nu toe wellicht niet zo succesvol als dat van Marvel, maar de films zijn allesbehalve flops. Een samenwerking is vanuit dat perspectief niet eens zo heel logisch voor Fox. Het delen van de franchise betekent immers ook het delen van de opbrengst.



NieuwsFilm

meest populair