Hoe 'Captain America: Civil War' bijna eindigde

Hoe 'Captain America: Civil War' bijna eindigde

En wat deden Red Hulk en Iron Spider bijna in de film?

We schreven het eerder deze week al: er komt heel wat promomateriaal rond Captain America: Civil War op ons af. Naast een leuke clip en een verwijderde scène is er zodoende een hele reeks extra details rond de film. Zo weten we nu hoe de film zou eindigen als Robert Downey Jr. niet bereid bleek om terug te keren en dat men Red Hulk en Iron Spider bijna in de film plaatste.

Regisseur Anthony Russo vertelde tegenover Entertainment Weekly dat men lange tijd "nadacht over een derde akte waarin de Madbomb een rol speelde. De charme daarvan is dat je hordes mensen in complete gekken kan veranderen. Dat was dan de fysieke uitdaging voor Cap en zijn maten."

Joe Russo zag daar in elk geval één interessant feitje in: "dat Cap het op moet nemen tegen burgers. En hoe hij daarmee omgaat. We proberen hem altijd in interessante morele problemen te brengen, wegens zijn oorsprong. Dus dat zou een meeslepende derde akte zijn geworden, want als burgers de tegenstanders vormen, hoe kan hij ze dan tegenhouden zonder ze te doden?"

En tegenover ComicBook vertelden ze dat Red Hulk en Iron Spider bijna hun opwachting zouden maken in de film. Al toen William Hurt terug bleek te keren als General Thaddeus Ross, was er namelijk het gerucht dat hij zou transformeren in de Red Hulk. Dat blijkt even het idee te zijn geweest, maar het paste niet goed in het verhaal.

"We hadden zoveel personages in die film. We overwegen natuurlijk alles, maar met deze hoeveelheid personages moet je proberen niet teveel dingen toe te voegen. Om Red Hulk te tonen, moet je een achtergrondverhaal vertellen en het narratief dat daartoe leidt wel lijvig genoeg maken. Een van onze prioriteiten met Thaddeus Ross, was dat hij namens de regering zou handelen, dus nog een superkrachtig personage toevoegen aan de film paste niet binnen dat idee," aldus Joe. Ook de Iron Spider behoorde tot de mogelijkheden: "We overwegen alles."

Vanaf 14 september is de film op Blu-ray en Dvd te koop.



NieuwsFilm

meest populair