Stephen Lang: opnames 'Avatar'-vervolgen begin volgend jaar

Hij legt ook uit waarom het zo lang duurde voordat men kon beginnen.

Toen in 2009 Avatar uitkwam, had niemand durven voorspellen dat de film 2,7 miljard dollar op zou halen aan de wereldwijde box office. Op basis van die opbrengst was het een kleine stap om er vanuit te gaan dat filmstudio 20th Century Fox groen licht zou geven aan minstens twee (ondertussen drie) vervolgen. Het resultaat van die hoeveelheid extra werk is dat de opnames steeds maar uitgesteld zijn. Maar volgens acteur Stephen Lang, die de rol van Colonel Miles Quaritch speelt, zullen de opnames snel van start gaan.

"We komen er wel. We beginnen ergens aan het begin van volgend jaar met de opnames. Maar weet je wat het ding is, met een film als Avatar, er wordt altijd aan gewerkt. Het ontwerp, de productieontwerpen, de verschillende werelden en wezens en omgevingen, daar wordt allemaal hard aan gewerkt," aldus Lang.

Dat men zo lang nodig heeft voor de productiestart ligt volgens Lang vooral aan de manier van werken van regisseur James Cameron. Die wil elk wezen, elke locatie en technologie en elk klein detail uit het scenario al voor ogen hebben, voordat er begonnen wordt met de opnames.

"Dat is hoe hij werkt. Hij maakt problemen door de manier waarop hij werkt, en probeert dan snel een nieuwe manier te bedenken om iets te maken. Ik denk dat 't zijn perverse manier van genieten is, door ogenschijnlijk onoverkomelijke problemen te maken en mensen aan boord te brengen die behulpzaam kunnen zijn en vertellen, 'Dit is wat we moeten maken'. Dus het is een gigantische onderneming, maar ik heb er hoge verwachtingen van. Het worden films om van te genieten."

Aangezien de opnames begin volgend jaar van start lijken te gaan, kunnen we er vanuit gaan dat de geplande release van het eerste vervolg voor 2018 haalbaar is. Daarin spelen in elk geval naast Lang ook Sam Worthington, Zoe Saldana en Sigourney Weaver rollen. De derde film zou in 2020 uit moeten komen, de vierde in 2022 en Avatar 5 staat gepland voor 2023.



NieuwsFilm

meest populair