'Warcraft'-vervolg mogelijk vooral voor China gemaakt

De film zou helemaal niet in Amerika draaien.

Warcraft: The Beginning is een film met interessante box office prestaties, die gigantische gevolgen hebben voor hoe men verder gaat met de franchise. Het leeuwendeel van de 433 miljoen dollar die de film verdiende, kwam namelijk uit China. Daar verdiende de productie van regisseur Duncan Jones namelijk 220,8 miljoen dollar. Veel meer dan de 47 miljoen dollar dus dan de VS. Nu meldt The Wrap dat de gevolgen hiervan gigantisch zullen zijn.

Volgens bronnen van de site zou het wel eens kunnen dat het eventuele vervolg niet gemaakt gaat worden met westerse acteurs. "Wie zegt dat het Amerikaanse acteurs nodig heeft?", vraagt Sky Moore, partner bij Stroock & Stroock & Lavan, een bedrijf dat meerdere Amerikaans-Chinese filmdeals heeft verzorgd. "Ik verwacht dat het vervolg zich meer op China gaat richten en misschien niet eens hier uitkomt."

Mocht die verwachting uitkomen, dan is het de eerste Amerikaanse film in de geschiedenis, die niet ook in de Verenigde Staten zal draaien. De reden daarvoor is eenvoudig als je je realiseert dat Legendary Pictures, Universal Pictures en Blizzard Entertainment miljoenen hebben uitgegeven aan de marketing en productie van de film, en dat zo weinig heeft opgeleverd in de Verenigde Staten.

Tegelijk is China niet de enige markt waar Warcraft het goed heeft gedaan. De film verdiende bijvoorbeeld 22,5 miljoen dollar in Rusland en 15,7 miljoen dollar in Duitsland. Dat zijn hoge bedragen voor die markten. Films die Hollywood uitbrengen in China leveren over het algemeen minder geld op voor de studio's, want die krijgen slechts een kwart van de opbrengst daar. In de VS en sommige andere markten nemen studio's ongeveer de helft van de opbrengst mee.

Het is daarmee nog de vraag of men echt genoeg geld heeft overgehouden aan de eerste film, om een vervolg te maken. Mocht men besluiten dat wel te doen, lijkt het niet meer dan logisch dat het vervolg een kleiner budget krijgt. Wat denken jullie van een vooral op China gericht Warcraft-vervolg?

NieuwsFilm

meest populair