Flashback Friday: 'Bachelor Mother'

Flashback Friday: 'Bachelor Mother'

Ontzettend leuke komedie met Ginger Rogers en David Niven.

Elk weekend zijn er wel klassieke films te zien op de BBC en morgen zullen ze Star of Midnight uitzenden, een vroege film met Ginger Rogers. Deze staat bij mij in de agenda om te kijken, omdat ik met name het werk uit de jaren dertig en veertig van Rogers bijzonder leuk vind en het meeste over de loop van de jaren wel heb gezien. Haar films met Fred Astaire zijn natuurlijk het meest bekend, maar een andere hele leuke uit diezelfde periode is Bachelor Mother, waarin ze speelt tegenover David Niven.

Polly Parrish werkt in een warenhuis tijdens de kerstdagen als een tijdelijke kracht. Nadat ze is ontslagen, ziet ze op de trap van een weeshuis een baby liggen. Omdat ze bang is dat de baby van de trap zal rollen, pakt ze deze op. Laat net dan de deur opengaan, waardoor men denkt dat Polly de baby te vondeling wil leggen en ze de moeder is van het kind. Hoe ze ook protesteert, niemand gelooft haar.

De zoon van de eigenaar van het warenhuis David Merlin, hoort over de ongehuwde moeder die door haar ontslag haar kind te vondeling wilde leggen. Hij regelt dat ze haar baan zal mogen behouden. Maar alleen als ze voor haar 'eigen' baby gaat zorgen zoals een moeder hoort te doen. Voor Polly zit er niks anders op dan maar voor het kindje te gaan zorgen. Uiteraard begint er ook iets op te bloeien tussen David en Polly.

Bachelor Mother was een van de komedies die Rogers maakte rond de tijd dat haar partnership met Astaire tot een einde kwam na 9 films (ze zouden in de jaren veertig nog eentje maken met The Barclays of Broadway). Het vestigde haar naam als actrice die een film in haar eentje kon dragen en Bachelor Mother was een groot succes aan de box office. Rogers en Niven hebben een geweldige chemie in deze film en het is echt een film met een hoog feel good gehalte. Wie houdt van klassiekers en deze nog niet heeft gezien, vormt Bachelor Mother een echte aanrader. Zo worden ze niet meer gemaakt.

Voor de liefhebbers dan nog een paar quotes:



NieuwsFilm

meest populair