[UPDATE] Duistere 'Brimstone' shockeert bij première

[UPDATE] Duistere 'Brimstone' shockeert bij première

En waarom de westernthriller kans maakt op de Gouden Leeuw.

UPDATE 03/09: Ondertussen is Brimstone in première gegaan tijdens het Filmfestival van Venetië. De ontvangst onder de critici is wat wisselend, al zijn er veel positieve geluiden. Een greep uit de eerste recensies en tweets. NRC.nl: "Koolhoven zwicht soms te snel voor het meest spectaculaire, karikaturale beeld." Variety: "...ondanks dat het een western is en er bekende acteurs in spelen, zal de film niet veel doen in de Verenigde Staten." De Standaard: "Martin Koolhoven is een Quentin Tarantino van boven de Moerdijk." Gerhard Busch van cinema.nl: "Rare mix van genre- en auteursfilm. Tjokvol bloed, goor en memorabele scenes... ...Eerste indruk is sowieso indrukwekkend!" The Hollywood Reporter: "Met zijn straffende 149 minuten speeltijd, meedogenloos sombere toon, maar uiteindelijk principiële morele boodschap, voelt het als een preek van een extreem cinegrafisch onderlegde prediker."





Oorspronkelijk bericht:

Gisteren plaatsen we nog een mooie reeks stills uit Martin Koolhovens westernthriller Brimstone en nu kun je hieronder kijken naar drie clips en twee nieuwe stills. Ook geeft de festivaldirecteur van het Filmfestival van Venetië aan waarom de film kans maakt op de Gouden Leeuw.

Eerste de twee nieuwe foto's. Op de eerste zien we een gemuilkorfde Carice van Houten. Ze speelt de rol van het personage Anne. Ook zien we Dakota Fanning, die onder meer ook op de tweede foto staat.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
En dan hieronder de drie clips, welke verschenen op The Playlist. De trailer voor Brimstone, ook met Kit Harington (Game of Thrones), Guy Pearce (Iron Man 3), is helaas nog niet beschikbaar.



En hieronder de uitleg van de festivaldirecteur van het Filmfestival van Venetië aan waarom de film kans maakt op de Gouden Leeuw, via VPRO Cinema:


NieuwsFilm

meest populair