Unieke 'Morgan' trailer, gemaakt door kunstmatige intelligentie

Unieke 'Morgan' trailer, gemaakt door kunstmatige intelligentie

Het kunstmatige intelligentie besturingssysteem 'Watson' van IBM programmeerde een opmerkelijke trailer voor de thriller 'Morgan', over kunstmatige intelligentie.

Er is een unieke trailer verschenen voor Morgan, gemaakt door Watson. Watson is kunstmatige intelligentie van IBM. Morgan is een film over kunstmatige intelligentie. Het besturingssysteem bestudeerde de film en monteerde zelf de momenten bij elkaar die het als effectieve promotie voor de film beschouwde, op basis van het analyseren van honderden trailers van thrillers en horrorfilms. Het is een nog nooit eerder vertoonde manier om een film te marketen, die natuurlijk heel goed past bij het onderwerp van de film.

Het resultaat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Als je de trailer naast de eerder verschenen teaser en trailer legt, zijn er duidelijk verschillen te zien en keuzes die je in een normale trailer nooit zou zien. De trailer van Watson legt niet tot nauwelijks uit waar het verhaal van de film over gaat en eindigt niet met een snel gemonteerde reeks beelden die naar een climax opbouwen. Een ander opvallend moment is daarnaast een scène waarin we iemand een stoel zien oppakken om tegen een raam te gooien, maar nooit de impact daarvan zien. Kennelijk is volgens Watson de intentie belangrijker en dramatischer dan het gevolg van de actie.

Morgan is het speelfilmdebuut van Luke Scott, de zoon van , met onder andere rollen voor [url=https://www.filmtotaal.nl/persoon/24676]Kate Mara, Paul Giamatti, Rose Leslie en Toby Jones. Morgan kwam vorige week in een aantal landen uit, maar een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair