Eerste verhaaldetails 'Avatar'-vervolgen

James Cameron gaat ons een familiesaga vertellen.

Regisseur James Cameron werkt al sinds Avatar in 2009 uitkwam aan vervolgfilms. Lange tijd wilde hij er een trilogie van maken, maar later kwamen er plannen voor een derde vervolg en ondertussen werkt Cameron aan nog een vijfde film in de franchise. Tegenover Variety onthulde Cameron nu het eerste verhaaldetail.

"De verhaallijn in de vervolgen volgt Jake en Neytiri en hun kinderen. Het is vooral een familiesaga over de strijd met de mensen," vertelde Cameron. De grote vraag die dit opwerpt is natuurlijk of acteurs als Sam Worthington en Zoe Saldana in alle films te zien zijn. Wellicht verstrijkt er nogal wat tijd tussen het eerste vervolg en de vijfde film. Het zou dus kunnen dat we eindigen met een film zonder Jake en Neytiri.

Volgens Cameron ligt de boel op dit moment verder nog op schema voor de geplande release met kerst 2018. "We zullen naar dat doel toe gaan werken op het moment dat het nodig is. Het belangrijkste vind ik niet wanneer de eerste uitkomt, maar het patroon van de release. Ik wil dat ze zo dicht mogelijk bij elkaar uitgebracht kunnen worden. Dus als het een jaarlijks dingetje wordt, waarin ze met de kerst uitkomen, wil ik die belofte ook kunnen vervullen."

Voor de vervolgen keren ook Sigourney Weaver en Stephen Lang terug.



NieuwsFilm

meest populair