Jason Lee is klaar met Scientology

Jason Lee is klaar met Scientology

Dat onthulde hij in een gesprek met The Dentonite.

Acteur Jason Lee verhuisde vorig jaar met zijn tweede vrouw Ceren Alkaç naar Denton, Texas en is sindsdien geen lid meer van de geestelijke beweging Scientology. Een gesprek met The Dentonite bracht dat naar buiten. De vragensteller wilde weten wat de 46-jarige acteur naar Denton bracht.

Ten eerste is hij voor een klein deel eigenaar van het plaatselijke restaurant Barley & Board. Daarnaast wil hij enkel helpen. "We zijn hier niet om Denton op te kopen of over te nemen - om er een persoonlijke stempel op plaatsen. We zijn hier vanwege dezelfde redenen waarom iemand onderdeel wil zijn van Denton's gave, creatieve gemeenschap. En ook om betrokken te zijn en wellicht te helpen waar we dat kunnen."

De Amerikaan (vooral bekend uit de serie My Name Is Earl) benadrukte geen religieuze centra's te willen openen, omdat hij en Alkaç geen lid meer zijn van Scientology. Voorheen gingen zulke geruchten wel rond, maar die waren simpelweg niet waar, aldus Lee.

Alkaç en de acteur trouwden in 2008, Lee was toen al vijf jaar lid van de kerk. Daarover vertelde zijn vrouw tegenover het failliete Gawker: "Hij werd aan Scientology geïntroduceerd middels zijn ex-vriendin Marissa Ribisi en haar familie. Een deel van mij wist destijds dat ik Scientology niet kon accepteren, omdat ons huwelijk voorbij zou zijn voordat het begon."

Bekendheden die de geestelijke beweging steunen zijn o.a. Tom Cruise, Michael Peña, Giovanni Ribisi, John Travolta en componist Mark Isham. Er zijn ook genoeg mensen die de benen hebben genomen, nadat ze niet meer overtuigd waren van Scientology. Hieronder vallen Leah Remini en regisseur Paul Haggis.



NieuwsFilm

meest populair