Eerste concept art Duncan Jones's 'Mute'

De opnames gaan volgende week van start.

Mute is de titel van een film waar regisseur Duncan Jones als sinds 2009 over praat. Eindelijk gaat 'ie hem opnemen, want hij liet op zijn Twitter-account weten dat de productie volgende week begint. Daarnaast is er wat concept art vrijgegeven én zijn er nog een paar kleine details.

Jones bevestigde namelijk dat zijn film verbonden is aan zijn debuut, Moon. Daarmee maken de films onderdeel uit van een trilogie, die Jones in de toekomst met nog een sci-fi film wil afsluiten. De vraag is natuurlijk hoe Mute en Moon aan elkaar verbonden zijn. De synopsis die vorig jaar werd vrijgegeven laat in elk geval weinig los over die connecties:

Berlijn, veertig jaar in de toekomst. Een levendige stad vol immigranten, waarin het oosten en het westen botsen in een sciencefiction Casablanca. Leo Beiler (Alexander Skarsgård), een stomme barman heeft maar een reden om hier te zijn en een reden om hier te leven, maar zij is verdwenen. Zijn zoektocht brengt hem alsmaar dieper in de onderbuik van de stad, waarbij een vreemd koppel van Amerikaanse chirurgen (waaronder Paul Rudd) de enige aanwijzing lijken te vormen. En Leo weet niet of ze kunnen helpen en wie hij het meest zou moeten vrezen.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair