Alec Baldwin is het niet eens met Mark Wahlberg

Alec Baldwin is het niet eens met Mark Wahlberg

Baldwin hoopt dat de film 'Deepwater Horizon' de waarheid vertelt.

Alec Baldwin staat bekend als iemand die zegt wat hij denkt en daardoor is hij wel vaker in de problemen gekomen. Nu heeft Baldwin weer eens van zich laten horen; deze keer over de nieuwe film Deepwater Horizon, waarin Mark Wahlberg de hoofdrol in speelt.

De film gaat over de olieramp in de Golf van Mexico die plaatsvond in 2010. Daarbij vielen elf doden en zeventien gewonden. Het was bovendien de grootste olieverontreiniging in de geschiedenis van de VS. Wahlberg noemde de slachtoffers van deze ramp helden, maar Baldwin was het daar niet mee eens: ''Wahlberg zegt dat de bemanning van de Deepwater Horizon helden waren. Ik dacht dat ze juist slachtoffers waren van de hebzucht en achteloosheid van de oliemaatschappij BP''.

In een tweede bericht vroeg hij aan Wahlberg (met wie hij samen werkte aan Scorsese's The Departed): ''Maakt Deepwater Horizon eigenlijk wel duidelijk dat BP verantwoordelijk is voor de slachtoffers van dit ongeluk?''

De eerste reacties van filmcritici lijken wel al te antwoorden op Baldwin's vraag: zo stond er in een artikel in 'The Guardian' dat ''het zeldzaam is wanneer een film zoals deze laat zien dat een miljarden-bedrijf verantwoordelijk is voor een ernstige ramp''. Ook staan er op het internet al verscheidene reviews van mensen die van mening zijn dat je met het casten van John Malkovich als 'bad guy' in deze film (in dit geval speelt hij een hoge pief bij BP) in feite al aangeeft dat BP zelf , op z'n minst voor een groot gedeelte, aansprakelijk gesteld zou kunnen worden voor het vernietigen van de Golf van Mexico zes jaar geleden.

Deepwater Horizon zal vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien zijn .

NieuwsFilm

meest populair