Paul Verhoevens 'Elle' is de Franse Oscarinzending

Paul Verhoevens 'Elle' is de Franse Oscarinzending

Voor het eerst sinds 1972 is een film van een niet-Franse regisseur de Oscarinzending.

Frankrijk heeft besloten Paul Verhoevens Elle in te sturen voor de Oscars in de categorie beste niet-Engelstalige film. Het is voor het eerst sinds 1972 dat Frankrijk een film instuurt die niet door een Franse regisseur gemaakt is. In dat jaar werd de film Le Charme discret de la bourgeousie ingezonden, van de Spaans-Mexicaanse Luis Buñuel.

Tegelijk is het niet echt een verrassing dat Frankrijk voor de film van Verhoeven koos. Het is zijn eerste Franstalige film, en meteen een goede thriller die erg positief ontvangen werd tijdens het filmfestival van Cannes. Elle draait om Michelle (Isabelle Huppert), het onwaarschijnlijke hoofd van een videospellenbedrijf dat gewelddadige spellen maakt. Nadat ze verkracht wordt, gaat Michelle niet naar de politie, maar besluit ze het recht in eigen hand te nemen.

Interessant is trouwens dat Verhoeven zijn film eigenlijk in de Verenigde Staten wilde maken. Hij kon daar echter geen actrice vinden die bereid was om de film te maken. Toen hij Huppert ontmoette, wist Verhoeven dat hij de productie naar Frankrijk wilde brengen.

Op 24 januari volgend jaar wordt bekend gemaakt welke films daadwerkelijk genomineerd zijn voor de prijs. De uitreiking van de prijzen vindt op 26 februari plaats.



NieuwsFilm

meest populair