Algemeen

Paul Verhoevens 'Elle' is de Franse Oscarinzending

Voor het eerst sinds 1972 is een film van een niet-Franse regisseur de Oscarinzending.

door Jim Pedd om 13:06 in Algemeen
Frankrijk heeft besloten Paul Verhoevens Elle in te sturen voor de Oscars in de categorie beste niet-Engelstalige film. Het is voor het eerst sinds 1972 dat Frankrijk een film instuurt die niet door een Franse regisseur gemaakt is. In dat jaar werd de film Le Charme discret de la bourgeousie ingezonden, van de Spaans-Mexicaanse Luis Buñuel.

Tegelijk is het niet echt een verrassing dat Frankrijk voor de film van Verhoeven koos. Het is zijn eerste Franstalige film, en meteen een goede thriller die erg positief ontvangen werd tijdens het filmfestival van Cannes. Elle draait om Michelle (Isabelle Huppert), het onwaarschijnlijke hoofd van een videospellenbedrijf dat gewelddadige spellen maakt. Nadat ze verkracht wordt, gaat Michelle niet naar de politie, maar besluit ze het recht in eigen hand te nemen.

Interessant is trouwens dat Verhoeven zijn film eigenlijk in de Verenigde Staten wilde maken. Hij kon daar echter geen actrice vinden die bereid was om de film te maken. Toen hij Huppert ontmoette, wist Verhoeven dat hij de productie naar Frankrijk wilde brengen.

Op 24 januari volgend jaar wordt bekend gemaakt welke films daadwerkelijk genomineerd zijn voor de prijs. De uitreiking van de prijzen vindt op 26 februari plaats.


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Elle is inderdaad een goede thriller met de typische zwarte humor van Verhoeven. Jammer dat de film in Nederland geen groot publiek wist te vinden.

meanrat

Avatar

Ha. Wel leuk. We hebben in feite nu twee Nederlandse kanshebbers als het gaat om de voorrondes.

Petyr Baelish

Avatar

Erg goede film. Het zou geweldig zijn als ie daadwerkelijk een Oscar zou winnen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair