HBO-series en films blijven beschikbaar in Nederland

HBO-series en films blijven beschikbaar in Nederland

Per 1 januari heeft Ziggo een ander aanbod.

HBO Nederland stopt per 31 december met uitzenden. Dat betekent dat klanten vanaf die dag geen series en films meer kunnen bekijken op de zenders of streamingkanalen van de aanbieder. Bij veel Nederlandse tv-aanbieders kan op dit moment nog een HBO-abonnement als extra genomen worden, maar dat zal binnenkort niet meer zo zijn.

Dat betekent ook meteen dat series als Game of Thrones vermoedelijk niet direct beschikbaar zullen zijn in Nederland. Waarom het bedrijf precies stopt, is niet bekend, al zo het kunnen liggen aan het aantal leden dat de zender hier in Nederland heeft. Duidelijk is in elk geval wel dat tv-aanbieders die HBO wel in hun abonnement hebben, dat de komende weken zullen aanpassen.

Tegenover Tweakers bevestigt HBO dat het stopt met streamen en uitzenden van films en series.


UPDATE 29/09: Website Tweakers wist contact te leggen met Ziggo en duidelijkheid te krijgen over wat er gaat gebeuren met de HBO-series en films. Het blijkt dat die wel te zien blijven in Nederland, maar mogelijk (tegen meerprijs) via een andere streamingdienst. Het schijnt dat klanten van Ziggo gebruik kunnen maken van MyPrime, dat Ziggo nu al aanbiedt. Ziggo benadrukt verder dat het geen nieuwe streamingdienst gaat lanceren.

NieuwsFilm

meest populair