Gerucht: Amazon lanceert binnenkort streamingdienst in Nederland

Gerucht: Amazon lanceert binnenkort streamingdienst in Nederland

De Amerikaanse webwinkel koopt steeds vaker streamingrechten op films en series voor Nederland.

Amazon lijkt snel naar Nederland te komen met zijn streamingdienst Prime Video. Tijdens College Tour vertelde RTL-baas Bert Habets namelijk dat zijn bedrijf af en toe gedwarsboomd wordt door Amazon bij het aankopen van rechten op films en series. Ook andere zenders, zoals SBS, hebben hier last van. Zo zou Amazon de rechten op de series Conviction en Into the Badlands gekocht hebben voor de Nederlandse markt.

Wanneer Amazon precies komt is niet zeker, maar dat het regelmatig de rechten op films en series voor Nederland koopt, is een duidelijk teken aan de wand. De grootste webwinkel van de Verenigde Staten is al een tijdje actief in Nederland met een Kindle-winkel (waar enkel ereaders en eboeken te koop zijn), maar zou dus willen uitbreiden naar de Nederlandse markt.

Een mogelijk moment voor Amazon om zijn dienst hier te lanceren is het begin van The Grand Tour, een nieuwe autoshow van het presentatietrio dat eerder Top Gear maakte, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. De verwachting is dat die miljoenen dollars kostende serie het moment is voor Amazon om te lanceren in een aantal nieuwe landen. The Grand Tour gaat op 18 november van start, dus dat zou dan vlak voor die datum zijn.



NieuwsFilm

meest populair