'Star Trek'-cast & crew haalt Donald Trump onderuit

'Star Trek'-cast & crew haalt Donald Trump onderuit

Middels een op Facebook geschreven brief, ondertekend door hen, laten ze weten wie Amerika moet leiden.

De tweede week van november is een belangrijke voor Amerika, want dan mogen zij die toegang hebben om te stemmen hun 58e president kiezen. Barack Obama, het huidige staatshoofd, neemt vrijdag 20 januari 2017 afscheid van het Witte Huis. Men kan op vier presidentskandidaten stemmen: Hillary Clinton (Democratische Partij), Gary Johnson (Libertarische Partij), Jill Stein (Groene Partij) en uiteraard Donald Trump (Republikeinse Partij).

Laatstgenoemde heeft het niet makkelijk. Naast alle beledigingen en racistische uitspraken die hij links en rechts afvuurt, wordt er ook met enig gemak de spot met hem gedreven. Via Facebook is er nu een nieuwe beweging tot stand gekomen, genaamd Trek Against Trump. De cast en crew van de Star Trek-films (waaronder J.J. Abrams, Justin Lin, Chris Pine, Simon Pegg, John Cho en Zoe Saldana) hebben een brief ondertekend en geplaatst waarin het Amerikaanse volk gevraagd wordt niet voor Trump te stemmen. Hij zou het tegenovergestelde belichamen van wat de sciencefictionserie representeert.

Het bericht begint: "Star Trek heeft altijd een positieve visie van de toekomst voorgesteld, een visie bestaande uit hoop en optimisme. En bovenal: een visie van toelating, waar mensen van alle rassen gelijke respect en waardigheid toegekend krijgen. Waar individuele geloofsovertuigingen en levensstijlen gerespecteerd worden zolang ze geen bedreiging voor anderen vormen."

Er wordt uitgelegd dat ze de aankomende presidentsverkiezingen niet kunnen negeren, omdat Trump de idealen van Star Trek niet zou eren. "Het land zou door hem een stap achterwaarts nemen, misschien op rampzalige wijze. We hebben een president nodig die ons land voorwaarts leidt. Naar het soort toekomst waar we allen van dromen: waar persoonlijke verschillen begrepen en geaccepteerd worden, waar wetenschap het van bijgelovigheid overwint, waar mensen samenwerken in plaats van tegen elkaar."

In de brief wordt toegegeven dat de conflicten in de Star Trek-avonturen niet altijd even vreedzaam opgelost worden. Daarom willen ze dat er gestemd wordt, ondanks negatieve berichtgevingen. "We hebben gehoord dat mensen voor de Groene of Libertarische Partij gaan stemmen, of helemaal niet, omdat de twee grootste kandidaten beiden onvolmaakt zijn. Dat is onlogische en onjuist. Secretaris Clinton of mr. Trump zal plaatsnemen in het Witte Huis. Één van hen is een amateur met een minachtende onwetendheid van nationale rechtsstelsels en internationale realiteiten, terwijl de ander haar leven heeft toegewijd aan het helpen van publieke dienstverleningen."



NieuwsFilm

meest populair