Hugo's Hoogtepunten presenteert 'Eraserhead'

Hugo's Hoogtepunten presenteert 'Eraserhead'

Film van David Lynch wordt in 't Hoogt vertoond.

't Hoogt presenteert met Hugo's Hoogtepunten moderne klassiekers, die in het collectief geheugen staan gegrift. Hiervoor nodigt Filmkrant journalist Hugo Emmerzael bezoekers uit voor een aantal onvergetelijke filmervaringen, zoals op vrijdag 21 oktober Eraserhead.

In deze film van David Lynch draait het om Henry. Hij is een onschuldige jongeman met een zwak voor insecten en vuiligheid. Wanneer hij een meisje zwanger maakt, dwingen haar ouders hem tot een huwelijk. Zijn vrouw krijgt al snel genoeg van de echtelijke plichten en laat haar man en baby, een baarlijk monster, in de steek. Tussen vader en gedrocht groeit een groteske, tegelijk ontroerende en afstotelijke relatie.

Lynch deed er bij elkaar vijf jaar over om de film te maken. Dat betekende dat hij sets bouwde, afbrak en weer compleet moest opbouwen om telkens een stukje van de film af te maken. Voor hoofdrolspeler Jack Nance betekende het dat hij vijf jaar lang hetzelfde kapsel moest houden. Zowel Stanley Kubrick als John Waters noemden de film een van hun favorieten.



NieuwsFilm

meest populair