Andy Serkis wil verandering Oscar-beleid

En hij is bezig met een Planet of the Apes spel.

Sommige acteurs en actrices geven niks om een Oscar; zo hebben bijvoorbeeld Johnny Depp en Joaquin Phoenix al eens laten weten nooit het gouden beeldje te willen winnen, maar anderen barsten in tranen uit wanneer ze eindelijk een Oscar ontvangen. Iemand die nog nooit een Oscar heeft gewonnen is Brits acteur Andy Serkis. Sterker nog, hij is er zelfs nog nooit voor genomineerd, maar daar is hij het (gedeeltelijk) niet mee eens.

Serkis is namelijk het best bekend voor zijn rol als het computergegenereerde personage van Sméagol en Gollum in de trilogie van Lord of the Rings en hij zegt nu dat computer-geanimeerde prestaties ook zouden moeten worden beloond met Oscars.

Serkis' stem en acteerwerk werden via motion-capture overgezet naar het digitale personage. Hij won hiervoor diverse prijzen en zo had het personage ook een grote invloed op het gebruik van 'digitale acteurs en actrices' in de gehele filmwereld. Serkis hoopt dat deze computergegenereerde personages op een dag ook kans maken op een Oscar: ''Het is niet dat ik persé een Oscar wil, dit gaat verder dan alleen mijn werk. Deze prestaties zijn een gigantische toevoeging aan de filmwereld en ze vergen enorm veel training en talent. Ik denk ze ook zouden moeten meedingen naar de Oscars''.

''Er is namelijk weinig verschil tussen echt acteren en digitaal acteren. Beide vergen acteertalent, het spelen van een rol, kostuums, make-up, etc. Het is exact hetzelfde proces''. En, voegde hij er nog aan toe; ''Ik begrijp het argument van mensen niet die zeggen: 'Och ja, er is een heel team dat werkt aan elk digitaal personage' want dat is precies hetzelfde voor elke acteur en actrice die ook in alle scenes bijgestaan en geholpen worden''.

Serkis speelt ook Caesar in de Planet of the Apes films, waarvoor hij een volledig 'body motion capture' pak draagt. Het derde en (hoogstwaarschijnlijk) laatste deel verschijnt in in de zomer van 2017, maar daarna is Serkis van plan er een videospel-variant van te maken, waarvoor hij dan ook motion capture zou doen. Dat werd laatst op de New York Comic-Con aangekondigd.

Er is nog maar weinig informatie over het spel beschikbaar, maar Serkis liet wel al wat los over de ontwikkeling ervan: ''We maken de videogame in mijn studio, Imaginarium. Het wordt geen first person shooter (dus uit het perspectief van de speler), maar meer een soort van interactieve game. Veel meer kan ik er op dit moment niet over zeggen''.



NieuwsFilm

meest populair