Kate Beckinsale nam Michael Bay's commentaar over haar lichaam niet serieus

Kate Beckinsale nam Michael Bay's commentaar over haar lichaam niet serieus

Als ze de hoofdrol in 'Pearl Harbor' kreeg, moest ze haar zwangerschapsbuik weg trainen.

Het drama rondom Kate Beckinsale, haar lichaam en Michael Bay is gewoonweg uit de hand gelopen. Dat heeft de 43-jarige Engelse schone tegen Yahoo Movies gezegd tijdens een interview. De nieuwskoppen die de controverse startte verschenen voor het eerst in mei, nadat Beckinsale een show van Graham Norton bijwoonde. Ze onthulde dat Bay zijn twijfels had met het aannemen van haar voor één van de hoofdrollen in Pearl Harbor.

"Omdat ik niet blond was en mijn borsten niet groter waren dan mijn hoofd, zag hij in mij geen aantrekkelijke vrouw. Dus er brak veel paniek en zorg uit. 'Hoe gaan we haar in vredesnaam aantrekkelijk maken?' Je zou denken dat je dat persoonlijk moet nemen, maar ik kreeg het voor elkaar om dat niet te doen. Het was zo extreem dat het me niet deerde. Ik was zojuist van mijn dochter bevallen en was afgevallen. Maar er was mij verteld dat als ik de rol zou krijgen, dat ik moest gaan trainen. En ik begreep niet waarom een verpleegster in de jaren 40 dat zou doen."

De media zag dit als een aanval op Bay en behandelde dat ook zo. Hierdoor werd de 51-jarige liefhebber van explosies genoodzaakt zich te verdedigen via zijn eigen website. Hij schreef: "Gisteren las ik dat ik Kate Beckinsale niet een 'adembenemende schoonheid' vind. Huh? En daarna opperde de media dat we elkaar niet aardig vinden? Nou, dat is compleet onjuist. Kate en ik zijn vrienden, ze is een fantastische actrice. Een erg grappige, gevatte dame. Ze is brutaal, vertelt wat haar dwarszit en ik respecteer dat oprecht. Daarom is ze naar zoveel Kerst- en verjaardagsfeestjes van mij gekomen."

Bay nam later contact met Beckinsale op. "Ze vond dat ze een grappig verhaal had verteld. Dus ik neem aan dat ik 16 jaar geleden de 'slechterik' was omdat ik een trainer voorstelde, want ze had zojuist een nieuw, prachtig meisje gekregen. En ze stond op het punt om deel te nemen aan een intensieve actiefilm. Opmerking voor de verslaggevers: 95% van de hoofdrolspelers in films hebben trainers en drinken gezonde sappen!"

Hoewel de regisseur van Transformers: The Last Knight al aangeeft dat er niets speelt tussen hem en de actrice, benadrukte Beckinsale dat nog eventjes extra jegens Yahoo Movies. "Het is zo'n oud verhaal dat er mij al een miljoen keer naar gevraagd is. Ik stond er verdomd perplex van, hij helemaal. 'Pearl Harbor' was erg lang geleden. Wat ik eerder vertelde ging inderdaad rond en het te schande maken van mensen is iets waar ik in het algemeen tegen ben. Ik heb hem sindsdien gezien en we hebben het achter ons gelaten. Ik nam het niet persoonlijk op en ik wens hem enkel het beste toe."



NieuwsFilm

meest populair