Disney in de problemen met live-versie Mulan

Disney in de problemen met live-versie Mulan

Wéér een 'whitewashing' controverse.

Het nieuws dat Sony ook gaat werken aan een live-versie van Disney's Mulan zal waarschijnlijk niet erg in de smaak zijn gevallen bij de laatstgenoemde. Maar Disney heeft nu nog een groter probleem ; er is namelijk een petitie gestart tegen hun volgende live-action project sinds er vroegtijdig een script van (de nog te maken) film op het internet rond gaat. Volgens CNN kwam het script terecht bij iemand die anoniem wenst te blijven, maar ervoor gekozen heeft het op de website Angry Asian Man te plaatsen.

Het verhaal doet de ronde dat de film zich helemaal niet zal focussen op de Chinese heldin en haar verhaal, maar op een nieuw blank personage, een zeeman (een personage dat niet voorkwam in de originele film). Deze wordt dan verliefd op Mulan en zal daardoor Shang vervangen, de kapitein en krijger die op het einde van de originele film een koppel vormt met Mulan. En, om er nog maar een schepje bovenop te doen, zou in de remake de blanke man Mulan moeten redden; dat heeft op het internet al tot de nodige reacties geleid van mensen die het helemaal niet eens zijn met het feit dat de Chinese heldin gered moet worden door een blanke man.

Nu gaat er dus een petitie rond tegen dit zogenaamde 'whitewashing' project. Zo heeft acteur Joel de la Fuente, o.a. bekend van Taking Chance, al op Twitter laten weten dat het uitgelekte script daadwerkelijk afkomstig is van de Disney studio's : ''Dit is allemaal waar, het staat precies zo in het kladschrift''.

Het is niet de eerste keer dat er de nodige ophef is ontstaan i.v.m. 'whitewashing'. Recentelijk kreeg The Great Wall ook al de nodige kritiek aangezien Matt Damon de hoofdrol speelt in een film over China.

Mocht je ook de petitie willen ondertekenen, dan moet je #MakeMulanRight opzoeken op het internet. Tot dusverre heeft de petitie al meer dan zo'n 15.000 handtekeningen bijeen gesprokkeld.



NieuwsFilm

meest populair