Thomas Dekker vindt de 'A Nightmare on Elm Street'-remake tegenvallen

Thomas Dekker vindt de 'A Nightmare on Elm Street'-remake tegenvallen

De studio had zich er niet mee moeten bemoeien.

Voor de nieuwe uitvoering van A Nightmare on Elm Street uit 1984 nam Jackie Earle Hayley het stokje van Robert England over om boeman Freddy Krueger naar het grote scherm te brengen. Hij deed dit in 2010, onder de regie van Samuel Bayer. Hoewel de reacties niet bijster positief waren, kreeg de horror het voor elkaar om diens budget driemaal terug te verdienen. Acteur Thomas Dekker sprak onlangs met ScreenGeek.net en vertelde waarom de remake volgens hem faalde.

"Dat is een lastige film om over te praten. Ik zou in ieder geval zeggen dat het een eer was om erbij betrokken te zijn geweest. De cast, zoals we wel weten, bestond uit twee Oscargenomineerde acteurs, waarvan één een zeer goede vriendin van me is: Rooney Mara. En ik denk dat het probleem van de film niet aan de regisseur te verwijten is, want hij was gewoon een ingehuurde kracht om ervoor te zorgen dat het er goed uit kwam te zien."

Dekker vervolgt optimistisch: "En dat deed hij. Het zag er goed uit. Maar het is gewoon dat goede films een verhaal vertellen, en deze bestond om een deftig pak te verkopen. Een film die verkoopt. 'Oké, we hebben een idee dat we gaan uitwerken en we zullen er geld aan verdienen. Laten we dat gewoon doen.' Ondanks dat de artistieke troepen achter de film iets anders zeiden: 'We gaan de mythologie van Freddy Krueger uitdiepen, we maken hem duisterder en gaan daadwerkelijk het seksueel misbruiken van kinderen verkennen.' En dat interesseerde mij ook."

De acteur, die onlangs zijn tweede regieklus Jack Goes Home uitbracht, erkent wel dat als de film in meer dan duizend bioscopen terechtkomt, dat er iets moet bestaan om te verkopen aan het grote publiek. "Ik denk dus niet dat je de blaadjes van de boom kan beoordelen als het zaad al naar de klote was. En dat is de situatie. Het jammerlijke is dat als het een onafhankelijke film was, geïnspireerd door 'A Nightmare on Elm Street', dan had het denk ik echt iets speciaals kunnen zijn."



NieuwsFilm

meest populair