'Willy Wonka' keert terug met prequel-avontuur

'Willy Wonka' keert terug met prequel-avontuur

Geen herkomstverhaal.

Volgens Variety heeft Warner Bros. Pictures de filmrechten van Willy Wonka gekocht van Roald Dahl Estate. De studio zou zijn zinnen hebben gezet op een origineel Willy Wonka prequel-verhaal.

De film moet een vroeger avontuur van Willy Wonka laten zien, nog voor zijn aandeel in Dahls kinderboek 'Charlie and the Chocolate Factory' uit 1964 of het vervolg 'Charlie and the Great Glass Elevator' uit 1972. Het wordt echter niet een herkomstverhaal en een bekend personage als Charlie Bucket keert mogelijk terug in vervolgen, mocht het eerste deel een succes worden.

De producent is David Heyman, bekend van zijn werk aan de Harry Potter-films. Het script komt van de hand van Simon Rich, die een aandeel had in de scripts voor de succesvolle animatiefilms Inside Out en The Secret Life of Pets.

Tot op heden zijn er twee filmversies geweest van Charlie and the Chocolate Factory. Willy Wonka & the Chocolate Factory verscheen in 1971 en toen speelde wijlen Gene Wilder de rol van Wonka. In 2005 was het Johnny Depp die de rol vertolkte in Tim Burtons Charlie and the Chocolate Factory. Deze film was goed voor $475 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa.



NieuwsFilm

meest populair