Pierce Brosnan wil niets meer met Pan Bahar-spotje te maken hebben

Pierce Brosnan wil niets meer met Pan Bahar-spotje te maken hebben

Als man die zijn vrouw en dochter aan kanker is kwijtgeraakt, is hij diep geschokt en teleurgesteld.

Begin oktober onthulde het Indiase Pan Bahar een nieuw reclamespotje voor hun product dat je adem verfrist en tanden wit maakt. Het bedrijf is echter al een tijdje in opspraak geraakt omdat er ingrediënten toegepast worden die mogelijk kanker veroorzaken. Dat ze Pierce Brosnan strikten om in het fragment op te treden, maakte het er niet beter op.

Zie hieronder de video. De 63-jarige Ier werd na het uitkomen van het spotje niet bepaald omarmd. Het heeft even geduurd, maar via een verklaring aan People onthulde de acteur dat hij voorgelogen is door Pan Bahar. Uiteraard zal de beste man voor een aardig loonstrookje in actie gekomen zijn, maar het feit dat hij twee dierbaren is kwijtgeraakt aan kanker maakte van hem een toornig man na de controverse.

"Als een man die decennia lang voor de gezondheidszorg en bescherming van vrouwen vecht, was ik verontrust toen ik achter Pan Bahar's onrechtmatig en misleidend gebruik van mijn imago kwam om hun producten te verkopen. Ik zou nooit een overeenkomst hebben gesloten om reclame te maken voor een product in India dat gevaarlijk is voor je gezondheid," aldus Brosnan.



Pan Bahar, ook bekend als pan masale, is een mengsel van noten, zaadjes, kruiden en specerijen dat men na een maaltijd serveert. In het Midden-Oosten en in delen van Zuidoost-Azië wordt het ingenomen om de adem te verfrissen. Het kauwen op pan masale na een maaltijd is een eeuwenoude traditie. Helaas voor de liefhebbers wordt het ook wel in verband gebracht met slechte gezondheid. Tevens zou het verantwoordelijk zijn voor vele rood gekleurde spuugvlekken op straat.

Brosnan vervolgt dat er in zijn contract staat dat het inderdaad om een product gaat dat je adem verfrist en de tanden witter maakt. Volgens de acteur had hij beloofd maar één product te promoten en daar zou geen tabak of andere schadelijke ingrediënten in zitten.

"Van dichtbij heb ik meegemaakt hoe mijn eerste vrouw en dochter, evenals talrijke vrienden, van kanker verloren. Ik ben volledig bereid om de gezondheidszorg van vrouwen te steunen, hetzelfde geldt voor de onderzoeksprogramma's die menselijke gezondheid verbeteren en het hebben van pijn verlichten. Ik streef ernaar om deze zaak recht te zetten. Accepteer in de tussentijd mijn oprechte en welgemeende excuses aan iedereen die ik heb gekwetst."

De acteur die vier keer als geheime agent James Bond heeft opgetreden meldt daarnaast van Pan Bahar te hebben geëist zijn beelden van al hun producten te verwijderen.

NieuwsFilm

meest populair