Officieel: Donald Glover speelt de jonge Lando Calrissian in 'Star Wars'-film 'Han Solo'

Officieel: Donald Glover speelt de jonge Lando Calrissian in 'Star Wars'-film 'Han Solo'

Hij sluit aan bij Alden Ehrenreich.

Walt Disney heeft officieel onthuld dat Donald Glover de rol van Lando Calrissian gaat spelen in de tweede Star Wars Anthology film Han Solo. De film verschijnt tussen deel Star Wars VIII (2017 en IX (2019).

In augustus verscheen het gerucht al dat de acteur uit onder meer The Martian en The Lazarus Effect de rol zou gaan spelen. Volgens jaar duikt hij op in Spider-Man: Homecoming. In Han Solo zal hij te zien zijn naast Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!, Beautiful Creatures) die de titelheld mag gaan spelen. Dit werd begin mei officieel bekend.

Bekijk de afbeelding
In Star Wars V: The Empire Strikes Back en Star Wars VI: Return of the Jedi werd Lando gespeeld door Billy Dee Williams. Het personage levert Solo uit aan Darth Vader om hem vervolgens weer te redden van de dood. Daarna vecht hij mee met de rebellen om de tweede Death Star te vernietigen en de Sith te verslaan.

"Han Solo: A Star Wars Story" speelt zich hoogstwaarschijnlijk ruim voor bovenstaande gebeurtenissen af. De regie is in handen van Phil Lord en Christopher Miller (The LEGO Movie) en de verschijningsdatum staat reeds een tijdje vast op 25 mei 2018.



NieuwsFilm

meest populair