Blu-Ray Review: The Angry Birds Movie

Blu-Ray Review: The Angry Birds Movie

Het duurde nog 7 jaar tot deze verscheen.

Regie: Clay Kaytis | Fergal Reilly | Cast: Jason Sudeikis (Red), Josh Gad (Chuck), Danny McBride (Bomb), Peter Dinklage (Mighty Eagle), Bill Hader (Leonard), Kate McKinnon (Stella), Sean Penn (Terence) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: 18.05.2016 | Recensie FT: 2,5 ster

Dit jaar verscheen er eindelijk een verfilming van de mobile game Angry Birds in de bioscoop. De game stamt alweer uit 2009, maar het moest toch nog 7 jaar duren voordat de boze vogels hun weg vonden naar het witte doek. The Angry Birds Movie van Clay Kaytis en Fergal Reilly en uiteraard met een aantal herkenbare stemmen wist ook een nette $350 miljoen op te halen na een wat wisselend ontvangst.

In het $73 miljoen kostende Angry Birds (RT = 43%, IMDb = 6,3) ga je naar een prachtig eiland vol met vogels. Alle vogels die op dit paradijselijke eiland wonen zijn erg blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red, een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck en de opvliegende Bomb, met een heel kort lontje. Wanneer er vreemde groene varkentjes op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de varkens van plan zijn.



Film: The Angry Birds Movie | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Nederlands, Vlaams Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609605198 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-Ray | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Angry Birds Movie zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. In de hoes zit een flyertje met een code voor de Digital HD Ultraviolet-versie. De disc start op met het logo van Sony Pictures Home Entertainment. Daarna zie je gelijk het geanimeerde hoofdmenu, voor de taal en de 'no eggs in here!,' het bonusmateriaal.

Beeld

Ook deze animatiefilm weet dik te overtuigen in High Def-beeldkwaliteit. Zelfs de kleinste veertjes (haartjes?) van de Angry Birds zijn te zien en het beeld is voortdurend enorm scherp en waanzinnig kleurrijk. Eigenlijk is er weinig op de schijf aan te merken. Een mooie transfer van Sony Pictures.

Geluid

Het geluid wordt aangeleverd door een 7.1 DTS-HD geluidstrack. Deze klinkt vol en de surround effects zijn duidelijk waarneembaar. Uiteraard is er ook volop muzikale ondersteuning, opgeleverd door Heitor Pereira. Hij is ook verantwoordelijk voor de muziek van de Despicable Me-franchise. Prima track die aansluit op het uitstekende beeld. De Nederlandse track is in basic Dolby Digital 5.1, waar geen kind een probleem van zal maken.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal bestaat grotendeels uit veel korte, weinig opvallende extra's. Er is slechts één echt inhoudelijke featurette aanwezig en dat is 'Creating the Real World of Angry Birds.' Dit is een making of waarin wordt gekeken naar hoe de game vertaald is naar het witte doek. Verder is het vooral geanimeerd bonusmateriaal, bijvoorbeeld een reeks korte Angry Birds films. Leuk, maar weinig inhoudelijk dus.

Vermakelijke animatiefilm voor vooral de kleintjes; prima Blu-ray uitgave

The Angry Birds Movie is niet de meest opvallende animatiefilms van het jaar. Dan kijk je toch eerder naar Finding Dory of Zootopia. Aardig is deze verfilming echter wel, zeker voor de jongere liefhebber. Of er daadwerkelijk een vervolg gaat komen, is nog niet officieel bekend. Er zou aan een script gewerkt worden. Deze Blu-ray uitgave levert echter een prima beeld en geluid en de extra's zijn uitgebreid, al hebben ze weinig body.

NieuwsFilm

meest populair