'Han Solo'-film toont hoe hij de Millennium Falcon kreeg

'Han Solo'-film toont hoe hij de Millennium Falcon kreeg

Vandaar dat er een grote rol is voor Donald Glover als Lando Calrissian.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat Donald Glover naast Alden Ehrenreich te zien zal zijn in Disney's Han Solo-film. Glover mag de rol van Lando Calrissian overnemen van acteur Billy Dee Williams en zal volgens The Hollywood Reporter een behoorlijk grote rol spelen.

Toen we Calrissian ontmoetten als hoofd van Cloud City in The Empire Strikes Back (1980), bleek dat hij zijn Millennium Falcon als onderdeel van een weddenschap verloren had aan smokkelaar Han Solo (Ehrenreich). THR zegt dat dit een belangrijk onderdeel uitmaakt van het verhaal van de spin-off.

Regisseurs Chris Miller en Phil Lord zullen in de film verder niet alleen laten zien hoe Han Solo de Millennium Falcon in handen krijgt, maar ook hoe hij de smokkelaar werd die we in A New Hope leerden kennen. Het lijkt niet meer dan logisch dat het winnen van de Falcon (tijdens een kaartspel) onderdeel uitmaakt van dat verhaal.

De Han Solo-film zal op 24 mei 2018 in première gaan. Naar verluidt is Disney van plan er een trilogie van te maken, maar of dat plan doorgaat, hangt vooral af van de prestaties van deze eerste film. Het script is geschreven door Lawrence Kasdanen en diens zoon Jon.



NieuwsFilm

meest populair