Emma Watson spoort Amerikanen aan om te stemmen

Emma Watson spoort Amerikanen aan om te stemmen

Met de juiste president in het Witte Huis kan de vrouwenemancipatie groeien.

Als Goodwill Ambassadeur tracht actrice Emma Watson nog steeds passievol de beweging HeForShe in leven te houden, welke gelijkheid tussen mannen en vrouwen steunt. De 26-jarige Engelse deed dit gisteren opnieuw door zich te bekommeren om de Amerikaanse presidentsverkiezingen die 8 november beginnen. Met een bericht op Twitter moedigt Watson Amerikanen aan om te stemmen en daarbij in gedachten te houden dat de keuze die ze maken een belangrijke is. Hillary Clinton of de vrouwonvriendelijke Donald Trump.

"Politiek ziet er soms ontnuchterend uit, retoriek en gevuld met rookgordijnen. Ongeacht onze persoonlijke overtuigingen valt het echter niet te ontkennen dat de aankomende presidentsverkiezingen een olievlekeffect creëert over de gehele wereld en invloed zal hebben op de levens van miljoenen mensen."

Amerika noemt ze haar tweede thuis en meldt er vrienden te hebben die ze familie noemt. Het feit dat ze als Engelse niet mee kan stemmen vindt ze jammer. "Jeetje, ik wenste dat ik kon stemmen. We weten dat één van de meest betrouwbare indicators van nationale en globale vrede en welvaart niet aan het rijkdom, de democratie of de etno-religieuze identiteit van een land ligt, maar de manier waarop vrouwen en meisjes behandeld worden. De volgende president zal beslissingen maken over vrouwen, over hun lichamen, hoe ze op werk en school behandeld worden, hoe mannen hen behandelen en over hun rechten als burgers. Deze beslissingen zal invloed op jonge mensen hebben en hun ideeën over geslachten."

Als laatst vertelt Watson dat er bij de laatste verkiezingen 70 miljoen vrouwelijke stemmen geteld waren, en 60 miljoen mannelijke. "Vrouwen, jullie kunnen deze verkiezingen doen schommelen. Stem alsjeblieft op 8 november. Jullie bezitten echte macht waarmee de toekomst van generaties bepaald zal worden."



NieuwsFilm

meest populair