Alden Ehrenreich over auditieproces 'Han Solo'

Alden Ehrenreich over auditieproces 'Han Solo'

En Donald Glover vertelt ook kort over zijn rol in de film.

Afgelopen week werd onthuld dat acteur Donald Glover de rol van Lando Calrissian zal spelen in de Han Solo-film van regieduo Phil Lord en Chris Miller. In een interview met The Ellen DeGeneres Show (via Entertainment Weekly) vertelt Glover nu over de rol. Daarnaast gaat Alden Ehrenreich voor het eerst echt in op zijn rol, tegenover Interview Magazine.

Eerst maar Ehrenreich: "Ik zat in een auditieproces dat lange tijd duurde en mocht lang doorbrengen met de mannen die de film gaan regisseren. Dat, gecombineerd met rond de hele wereld gaan, is tot nu toe zo'n beetje de ervaring. Ik deed verder een van mijn screentests in de Millennium Falcon, en dat was behoorlijk tof om te doen."

Hij vertelde nog meer over de audities: "Het was leuk om te doen, omdat ik echt kon genieten van het materiaal. Vorig jaar las ik voor de regisseurs, ging toen naar Engeland en deed vervolgens een test op de Falcon, moest weer terug en een paar screentests in Los Angeles doen." Het is dus, kortom, een enorm ingewikkeld en uitgebreid proces geweest.

De acteur blijkt Harrison Ford verder niet ontmoet te hebben. "Ik kan me herinneren dat ik vroeger deed alsof ik een van de personages in de films was. In de laatste drie films die ik gemaakt heb, speelde ik een cowboy, daarna een soldaat en nu mag ik Han Solo spelen. Het kind in mij is dus erg blij."

Donald Glover vertelde verder in het kort over de reactie van zijn ouders. "Mijn vader reageerde zo van, 'Aww.' En mijn moeder stond op de achtergrond, en zij reageerde zo van, 'Verpest het niet! Verpest dit niet!' Want Billy Dee [Williams] - die was van haar."



NieuwsFilm

meest populair