Géén derde 'Teenage Mutant Ninja Turtles' in de planning

Géén derde 'Teenage Mutant Ninja Turtles' in de planning

De producent staat voor een raadsel.

Voor de liefhebbers van de films was het dit jaar verschenen tweede deel Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows een behoorlijke vooruitgang in vergelijking met het eerste deel uit 2014. Toch presteerde de film van Dave Green (Earth to Echo) zwak en het lijkt er nu op dat een derde deel niet op de agenda staat.

Tegenover Collider zei producent Andrew Form het volgende: "Ik denk niet dat Turtles 3 er gaat komen, maar ik zou niet zeggen dat er nooit een andere Turtles-film komt."

Er mag dus aangenomen dat Paramount Pictures niet bepaald gelukkig was met de financiële prestaties van TMNT 2. Met een budget van $135 miljoen werd er wereldwijd een te beperkte $245,0 miljoen opgehaald. Het eerste deel kwam met een vergelijkbaar budget tot bijna $500 miljoen.

Op de vraag hoe het komt dat het tweede deel zo matig heeft gepresteerd, heeft de producent geen duidelijk antwoord: "We waren zeker verrast door de box office-resultaten. We waren weg van de film. We vonden het gaaf om de film te maken. Om een of andere reden heeft de film het publiek niet gevonden welke de eerste film wel wist te vinden. We hebben het er vaak over, maar we kunnen niet duidelijk krijgen waardoor het komt. We zijn nog wel trots op de film."

Hij lijkt één verklaring te hebben: "Het is een vervolg. Je moet het publiek iets geven dat echt nieuw en fris is. Alleen het toevoegen van nieuwe bekende personages is mogelijk niet genoeg geweest."

Ondertussen is Out of the Shadows verkrijgbaar op schijf. Mogelijk over 10 jaar een nieuwe poging.



NieuwsFilm

meest populair