'Han Solo'-film wordt "onverwacht" en "dramatisch"

'Han Solo'-film wordt "onverwacht" en "dramatisch"

Lucasfilm moedigt de filmmakers aan om regels te breken.

Toen filmmakers Phil Lord en Chris Miller ingehuurd werden om Alden Ehrenreich te regisseren in een Han Solo-film, was dat een verrassing. Het duo heeft een reputatie dat ze van slechte ideeën goede films kunnen maken, maar is vooral sterk als het aankomt op enigszins absurde komedie. Volgens cinematrograaf Bradford Young krijgen we dan ook een "onverwachte" en "dramatische" film.

"Het is grappig, je moet je niet voor de gek laten houden door wat Phil Lord en Chris Miller tot nu toe gemaakt hebben," begon Young. "Plaats ze niet in een hokje, want ze hebben een visie, ze weten precies wat ze willen en hebben geen verborgen agenda. Maar ze hebben wel een agenda, en een manier om dingen op een speciale manier te zien, waardoor hun samenwerking zo uniek is."

Young mocht natuurlijk niet veel vertellen over de film, waarvoor acteur Donald Glover onlangs nog gecast werd als Lando Calrissian. Maar hij mocht wel dit zeggen: "het wordt compleet, gelaagd, slim, visueel, dramatisch, grappig, ongemakkelijk, onverwacht." Ze mogen van Lucasfilm hun "eigen unieke visie, perspectief op het verhaal" verfilmen.

"En er is niemand bij Lucasfilm die ons vraagt die visie te verraden, ze zeggen juist, 'We steunen volledig wat jullie doen en willen ervoor zorgen dat jullie dat zo goed mogelijk gemaakt krijgen'. Het gaat voelen als een Start Wars-film, maar we gaan zeker wat regels breken, sterker nog, we worden daartoe aangemoedigd. Op visueel en narratief vlak is dat een goed mandaat om te hebben. Het gaat er voor hen echt om, om kunstenaars te steunen die een sterke visie, stem en perspectief hebben. Ze willen echt dat die films deze stemmen uit gaan dragen."

Dat is natuurlijk mooi om te horen, want waar Marvel juist strikte regels oplegt bij zijn films, lijkt Lucasfilm daar dus niet voor gekozen te hebben. Het resultaat daarvan kunnen we in mei (maar vermoedelijk wordt dat nog december) 2018 zien.



NieuwsFilm

meest populair