Algemeen

HBO-series en films gaan naar speciale Ziggo-zender

Ziggo vraagt 11,95 euro per maand hiervoor.

door Jim Pedd om 10:10 in Algemeen
Ziggo heeft eindelijk onthuld wat het gaat doen met de HBO-content. In september nog onthulde het bedrijf dat de zender HBO Nederland per 1 januari geheel zou stoppen. Nu blijkt dat Ziggo de rechten op de HBO-series en films behoudt, en stopt in een nieuwe betaalzender. Die gaat Ziggo Movies & Series XL heten.

De informatie is nog niet officieel bevestigd, maar staat wel al online op de site van Ziggo. De bedoeling is dat in 2017 alle televisiezenders en de on-demand content van HBO verwerkt worden tot Ziggo Movies & Series XL. Dat kanaal gaat TV Royaal vervangen, een pakket waar Ziggo ook al allerhande films en series mee aanbiedt.

De XL-variant met de HBO-content gaat 11,95 euro per maand kosten en bevat ook alle content die Ziggo nu met zijn MyPrime-dienst aanbiedt. MyPrime gaat ook een andere naam krijgen en wordt Ziggo Movies & Series. Dat pakket blijft 6,95 euro per maand kosten en krijgt geen speciale extra content.

Mocht je HBO-abonnee zijn en geen klant van Ziggo, lijkt het erop dat je zal moeten overstappen. Klanten van Ziggo die al HBO hebben, krijgen vanzelf het aanbod om over te stappen naar de Movies & Series XL-dienst. Dit zal niet automatisch gebeuren.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Markie91

Avatar

Ja hoor top dit... Goede manier om illegaal downloaden weer te stimuleren.

horizon

Avatar

Hoezo? Het wordt toch legaal beschikbaar?
En het pakket met HBO erbij is goedkoper dan HBO zelf was.

Dien je alleen nog Ziggo voor de rest erbij te nemen. En zolang je geen glasvezel alternatief hebt is internet via kabel het snelste. Goed voor downloaden. ;)

Daarnaast kun je nog altijd op dvd/blu-ray wachten.... net zoals ik (en vele anderen) al JAREN wachten op het volgende boek in de serie.

Master Of Films

Avatar

Dien je alleen nog Ziggo voor de rest erbij te nemen.
Nou heb ik wel Ziggo. Maar is Ziggo overal in NL verkrijgbaar. En wat als je KPN hebt? M.a.w. h is legaal beschikbaar voor streaming/TV, maar niet voor iedereen in heel NL beschikbaar voor streaming/TV. Netflix heeft een betere bereik. Jammer dat de streaming business compleet versnipperd ivm rechten.

En kom nou niet aan die dvd/blu-ray bullshit. De meeste jongeren hebben daar maling aan dat soort producten. Streaming op een iPhone is wat de nieuwe generatie gewoon doet. Daarom is helaas ontzettend jammer dat er geen grote streaming portaal is. Zoals gezegd. Netflix heeft het grote bereik dmv alle (kabel) providers, consoles, PC's, mobieltjes, smart TV's.

Dus ja, Markie, je hebt een goed punt. Helaas willen film/tv bedrijven het maar niet begrijpen. Alles draait maar om de centen.


BTW. Ik heb Ziggo, dus ik heb kan gewoon HBO kijken en op 14 november verwacht ik GoT seizoen 6 van Bol.com. Ben geen voorstander, maar bergijp ik het wel waarom.

Decepticon

Avatar

Inderdaad, is ziggo wel eens overal in Nederland te krijgen?
Gooit HBO Nederland zijn eigen glazen niet in, als ze heel Nederland niet meer kunnen bereiken? Waarschijnlijk is ziggo iig bezig landelijke dekking te krijgen om zo te proberen een monopoliepositie te krijgen.

Tip als je flauw van dit gedonder en die versplintering bent, koop een mediaplayer of dreambox, ben je van het gedonder af.

horizon

Avatar

Liberty Global is eigenaar van zowel Ziggo als HBO. Dus de stap is daarom al te verklaren.
Daarnaast had HBO er nogal last van dat mensen lid werden voor seizoen GoT en dan weer deden afmelden.

Vorig jaar is UPC in Ziggo opgegaan. Je hebt nog zeelandnet en Caiway als kleine regionale aanbieders. En nog wat plekjes zonder kabel. Ziggo bediend dus vrij veel huishoudens.

Oh ja, vodafone & ziggo gaan ook fuseren.

dakai-world

Avatar

Wauw, ik had in een ver verleden Ziggo. Was 3x niets, overgestapt naar KPN en sindsdien niets te klagen...

Ik kreeg HBO al gratis bij mijn KPN-abbo, vast i.c.m. mobiel, wat voor mij destijds de reden was om toch Game of Thrones wel te gaan kijken. Ben benieuwd of andere providers ook nog HBO-content gaan uitzenden, want als dit Ziggo-exclusief gaat worden, wordt het tijd om uTorrent weer eens aan te slingeren... Ik ga voor geen goud terug naar ze- juist door slechte ervaring, ze zijn veel minder klantvriendelijk dan KPN en de service is om van te janken. En btw, mijn verdubbeling op mobiel is voor mij reden genoeg om bij KPN te blijven.

Maartyboy

Avatar

Oke, het blijft dus streamen naar GoT voor mij...

Hancock

Avatar

Ik woon in Zeeland. Waar volgens mij geen ziggo is. Heb ook totaal geen interesse in ziggo shit!! Wordt na jaren maar weer downloaden dan !!

MoJo

Avatar

Ik woon in Oldenzaal in Twente en hier ook egen ziggo. Door deze keus zijn een hele bult series dus niet meer bereikbaar voor een hele hoop mensen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair