Opvallende eerste blik op Gary Oldman als Winston Churchill in 'Darkest Hour'

Opvallende eerste blik op Gary Oldman als Winston Churchill in 'Darkest Hour'

Onherkenbaar!

Via Focus Features en Working Title Films krijgen we een eerste blik op de voor de eerder voor een Oscar genomineerde Gary Oldman als Winston Churchill. Oldman speelt de rol in Darkest Hour, de nieuwe film van Joe Wright (Atonement, Anna Karenina).

In de film zien we hoe de toekomstige minister van Groot Brittannië Winston Churchill op het punt staat om met Nazi Duitsland in overleg te treden over een wapenstilstand of te kiezen om te vechten voor de idealen en vrijheid van een land. Het zijn Churchills donkerste dagen uit zijn bestaan waarin hij ook te maken heeft met een niet voorbereid volk, een sceptische koning en zijn weerbarstige politieke partij. De wereldgeschiedenis staat op het spel.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Naast Oldman zijn er ook rollen voor John Hurt (Neville Chamberlain), Lily James (secretaresse van Churchill), Ben Mendelsohn (King George VI) en Kristin Scott Thomas als Churchills vrouw Clementine.

Het script werd geschreven door Anthony McCarten, bekend van zijn werk voor The Theory of Everything. De biopic moet eind 2017 wereldwijd in de bioscoop verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair