Sci-fi thriller 'High Life' met Robert Pattinson & Patricia Arquette vindt geldschieters

Sci-fi thriller 'High Life' met Robert Pattinson & Patricia Arquette vindt geldschieters

Http://variety.com/2016/film/markets-festivals/afm-robert-pattinson-patricia-arqutte-high-life-1201911110/

High Life is al een tijdje in de maak, maar de sciencefictionthriller heeft eindelijk alle financiële zaken rond. Andrew Lauren Productions maakte dat tijdens het American Film Market bekend. De film wordt het Engelstalig regiedebuut van de Franse Claire Denis. In de hoofdrollen zien we Robert Pattinson, Mia Goth en Patrcia Arquette.

Het drama draait om een groep gevangenen die de fout begaan om voor een moeilijke missie in de ruimte te tekenen. Er wordt hen verteld dat ze hun vrijheid krijgen als alles goed verloopt, maar niets is minder waar. De mensen achter het project zitten daar niet op te wachten, zij hebben grotere plannen.

In werkelijkheid willen ze dat de veroordeelden zich voortplanten en een kind in de ruimte opvoeden, als onderdeel van een belangrijk experiment. De film draait om Monte (Pattinson). We zien hem enkele jaren nadat de crew de ruimte is ingeschoten. Helemaal alleen voedt hij zijn dochter Willow (Goth) op. Er is niemand meer aan boord van het ruimteschip, dat diens laatste bestemming bijna bereikt: een zwart gat.

Regisseuse Claire Denis en Jean-Pol Fargeau hebben het verhaal geschreven. Nu de volledige productie bekostigd is wil men in de lente van 2017 de camera's aanzetten. Alcatraz Films, Pandora Film Produktion, Apocalypse Films en Madants zijn ook bij het maken van de sciencefictionthriller betrokken. Vermoedelijk komt High Life pas ergens in 2018 uit.

NieuwsFilm

meest populair