Amy Schumer woest op Donald Trump

Ook Miley Cyrus en Robert De Niro roeren zich weer.

Laatst was er al een behoorlijke lijst te zien op FilmTotaal waarin allerlei filmbekendheden van zich lieten horen na de verrassende maar overtuigende overwinning van Donald Trump. Hij versloeg grote favoriet Hilary Clinton en zal dus volgend jaar januari officieel de 45ste president van de Verenigde Staten worden.

Hilary had gigantisch veel support van allerlei bekendheden, van popsterren tot acteurs en actrices. Een van haar grootste aanhangers is waarschijnlijk wel Amy Schumer, die net zoals bijvoorbeeld Bryan Cranston, had laten weten te verhuizen mocht Trump winnen. Maar nu dat dat het geval is, is ze van mening veranderd, al laat ze wel nog eens duidelijk weten dat Trump volgens haar niet de geschikte persoon is om Amerika te leiden.

''Ten eerste wil ik laten weten dat ik niet verhuis, of het nu Engeland of Spanje is, ik ga nergens naartoe, het was niet meer dan een grap. Iedereen die mij nu zegt toch mijn spullen te moeten pakken en weg te gaan is even walgelijk als de mensen die hebben gestemd op deze racistische homofoob die openlijk heeft laten weten vrouwen te hebben misbruikt en vernederd''.

Maar Schumer was nog niet helemaal klaar: ''Ik vind de uitslag hartverscheurend en zoals velen van ons ben ik vandaag aan het rouwen. Ik denk aan vriendinnen van mij die op dit moment in verwachting zijn en kinderen op de wereld gaan zetten gedurende dit tijdperk. Ik vind het vreselijk dat mensen kunnen geloven dat Trump zijn beloftes gaat nakomen. De mensen die voor hem hebben gestemd zijn zwak. Deze mensen zijn niet alleen onjuist geïnformeerd, maar ook doen ze alsof ze overal van weten. Ze zeggen dat Hilary de gevangenis in moet voor die verwijderde e-mails, maar niemand weet wat er in stond? Ze weten er totaal niks van af. Hilary heeft haar leven gespendeerd aan het welzijn van alle mensen, oud en jong. En wat deed Trump? Hij weigerde zijn personeel te betalen, begon een vals bedrijf en bedroog mensen. Hij heeft nooit belasting betaald, heeft vrouwen mishandeld en aangerand en de lijst gaat nog wel even door''.

''Clinton zou voor ons gezorgd hebben. Ik zou met haar als president meer belasting hebben moeten betalen, maar dat zou voor het geval zijn geweest voor degenen die gelukkig genoeg zijn veel te verdienen; toch wilden we dat maar wat graag doen, wetende dat dit geld goed zou worden gebruikt voor mensen die het harder nodig hebben. Zij wilde iedereen helpen, ook degenen die tegen haar zijn''.

''Maar het is hoe het is; jullie hebben gekregen wat jullie allemaal zo graag wilden. Ikzelf ben woedend. Ik treur voor de intelligente mensen, die weten wat goed voor ons is, maar ook voor degenen die geloven in glimmende pakjes en theaterstukjes. Vandaag rouwen we, morgen beginnen we weer opnieuw''.

Ten slotte plaatste ze een foto van Donald Trump bij haar bericht waarbij een citaat is te lezen waarin hij Republikeinen dom noemt en dat dat de reden is waarom ze op hem zullen stemmen. Die uitspraak deed hij nooit, wat Schumer aan het eind van haar betoog ook erkent. ''Ik weet dat het citaat nep is maar dat maakt niet uit''.

Ook Miley Cyrus krabbelt nu terug, aangezien ze nu zegt niet te verhuizen, al beweerde ze een tijdje geleden nog zeker Amerika te verlaten als Trump zou winnen. Dat blijkt dus niet door te gaan, aangezien ze een videootje plaatste op haar Twitter, waar ze huilend in te zien is. Ze zegt hoe vreselijk ze het vindt dat Trump heeft gewonnen en dat Clinton er meer voor had gevochten en zij het dus veel meer had verdiend. Maar Cyrus gaf aan het resultaat te accepteren.

Hollywood-legende Robert De Niro reageerde nu iets minder heftig dan een tijdje geleden, toen hij Trump een idioot en een varken noemde en liet weten hem graag eens een klap in het gezicht te geven; ''Nu hij president is kan ik dat niet meer doen. Ik zal zijn positie moeten respecteren. Ik zal gewoon moeten afwachten om te zien welke kant het op zal gaan, ik hoop in ieder geval dat hij zijn beloftes na gaat komen. Al zijn veel mensen flink boos en aan het protesteren en zal ik misschien wel naar Italië moeten gaan'' grapte de acteur.



NieuwsFilm

meest populair