Lea Delaria gebruikt harde taal na verkiezing Trump

Lea Delaria gebruikt harde taal na verkiezing Trump

‘’Knuppel iedere Republikein neer’’.

Het is inmiddels wel bekend dat Trump volgend jaar januari de 45ste president van de Verenigde Staten wordt en dat lang niet iedereen het daar mee eens is. Vele bekendheden hebben laten weten diep bedroefd te zijn, misschien te verhuizen en zo gaat het lijstje nog wel even door. Maar actrice Lea Delaria, voornamelijk bekend van de populaire serie Orange is the New Black, ging nog een stapje verder, misschien zelfs wel iets té ver, want het zou nu best kunnen dat ze door deze actie in de problemen is geraakt...

De actrice plaatste laatst een bericht op Instagram om Leonard Cohen te eren, de legendarische zanger, die eerder deze week overleden is. In haar bericht had ze het over het feit dat bepaalde mensen agressief worden van muziek en om dit te voorkomen, sprak ze de hoop uit dat er nog mooiere en betere muziek gemaakt zal worden, mede als een soort eerbetoon aan Leonard Cohen. Maar hier liet ze het niet bij want ze sloot af met: ''We kunnen ook gewoon een knuppel pakken en elke f*cking republikein knock-out slaan. F*ck Trump, f*ck een volledig blank Amerika en f*ck jullie privileges''.

De actrice heeft ondertussen wel alweer haar bericht verwijderd, maar de nodige mensen hadden dit al gelezen. Sindsdien krijgt de actrice flink wat kritiek: ''Waarom zo gewelddadig? Mensen neer knuppelen? Kom in het vervolg aanzetten met een sterk argument, in plaats van mensen te bedreigen''. Iemand anders zei: ''Je bent tegen geweld en agressiviteit maar zo te zien ben jezelf geen steek beter''.

Ook al is haar originele bericht niet meer op het internet te vinden, er wordt wel veel over gepraat. Sommigen zijn het (enigszins) met de actrice eens, zij vinden dat Trump te racistisch overkomt, terwijl anderen juist vinden dat de actrice, net zoals velen met haar, samen met de nodige anderen, Trump eerst een kans moet geven.



NieuwsFilm

meest populair