Scenarist Steven Knight over 'The Girl in the Spider's Web'

Scenarist Steven Knight over 'The Girl in the Spider's Web'

De film zal een stuk kleinschaliger worden dan David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo.

Hoewel het vervolg op David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo al jaren van de baan leek (vooral door het tegenvallende financiële resultaat), komt er nu toch een nieuwe film over Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist. In plaats van een verfilming van het tweede boek The Girl Who Played with Fire betreft het echter een op zichzelf staande film gebaseerd op The Girl in the Spider's Web, het vierde deel in de boekenreeks.

Hoe zeer deze film echter een reboot of een officiële sequel zal zijn is nog onduidelijk, dus de kans dat Rooney Mara en Daniel Craig zullen terugkeren als Salander en Blomkvist bestaat nog steeds, hoewel hij heel klein is. We weten wel dat Don't Breathe-regisseur Fede Alvarez naar alle waarschijnlijkheid zal regisseren.

Collder sprak afgelopen week met Steven Knight, scenarist van Locke en Eastern Promises, die het script van de 'Web'-verfilming zal schrijven. Hij zei het volgende over de geplande film:

"Het is hoe dan ook een sequel, maar we slaan wel een paar boeken over. Het wordt dus een heel andere sequel dan we gewend zijn. We nemen nu een zeer sterk centraal personage en proberen er iets anders mee te doen."

Zoals al eerder werd gesuggereerd, zal de film een aanzienlijk lager budget hebben dan de 90 miljoen dollar die Fincher spendeerde aan Dragon Tattoo. De lagere kosten moeten zorgen voor een frisse start van de franchise. Knight zei hier het volgende over:

[i]"Ik ben ingehuurd om op commissie te werken aan de film. Dit betekent dat ik een outline moet verzinnen voor de film, alvorens ik het daadwerkelijke script schrijf. Daarna krijg ik notities van de studio en zal ik het script aanpassen, zoals dat bij grote studio's gaat. Het was in elk geval tof om te doen, omdat het zo'n sterk centraal personage heeft. Alles draait om Lisbeth Salander in The Girl in the Spider's Web en niet om Blomkvist.

In het nieuwe deel zien we hoe Salander iemand uit haar verleden probeert op te sporen, waardoor ze stuit op de mysterieuze Spider Society, Het is nog onbekend wanneer de opnames zullen beginnen.



NieuwsFilm

meest populair