Gaat Walt Disney ook Netflix kopen?

Gaat Walt Disney ook Netflix kopen?

Twitter-overname lijkt van de baan.

De website Tech Crunch beweert dat Walt Disney achter Netflix aan zit. De entertainmentreus zou de succesvolle streamingdienst mogelijk willen overnemen. Disney is al een tijdje op zoek naar een effectief online platform en zag eerder of ziet nog steeds brood in een overname van het noodlijdende Twitter.

Samen sterk?


Voor beide partijen zou een overname gunstig kunnen zijn. Zoals aangegeven wil Walt Disney een effectief online platform, iets dat ze nog niet hebben. Netflix lijkt een partner nodig te hebben om - naast hun eigen content - voldoende content te kunnen aanbieden, zoals films en tv-series. De bibliotheek van Walt Disney zou interessant kunnen zijn. Daarmee kan Netflix een blok vormen tegen opkomende concurrentie, zoals de groeiende diensten van Amazon, YouTube en Hulu.

Reed Hastings

Er wordt zelfs beweerd dat Netflix-CEO Reed Hastings een kans zou maken om Disney-CEO Bob Iger op te volgen. Iger is sinds 2005 de grote baas van het huis van de muis en heeft aangekondigd in 2018 te stoppen. Met Hastings zou Disney een man in huis halen die oog heeft voor de toekomst.

Eerdere aankoopsuccessen

Disney bleek de laatste 10 jaar sterk in overnames. In 2006 werd Pixar gekocht voor $7,4 miljard, in 2009 werd Marvel Entertainment ingelijfd voor $4,24 miljard en in 2012 betaalde Disney $4,06 miljard voor LucasFilm. In 2014 kocht Disney ook nog Maker Studios, een partij die per maand miljarden views realiseert op YouTube. Hoeveel miljard zou Netflix kosten?

NieuwsFilm

meest populair