Carrie Fisher onthult affaire met Harrison Ford tijdens opnames 'Star Wars'

Carrie Fisher onthult affaire met Harrison Ford tijdens opnames 'Star Wars'

Ford, 14 jaar ouder, was destijds getrouwd en had twee kinderen.

Op het beeldscherm speelden Carrie Fisher en Harrison Ford kibbelende geliefden in Star Wars: Episode IV - A New Hope, in het echt waren ze dat ook - zij het van korte duur. Dat heeft Fisher (60 jaar) pas geleden bekendgemaakt, omdat het ook beschreven staat in haar derde memoires getiteld The Princess Diarist. Volgens Fisher vond de sensuele periode van drie maanden plaats in 1976 te Londen, toen ze aan Star Wars werkten.

Het stelde zeker wat voor. "Het was zó intens. We waren Han en Leia tijdens de werkweek, en Carrie en Harrison tijdens het weekend." De actrice was destijds 19 jaar oud, 14 jaar jonger dan Ford. Laatstgenoemde was overigens getrouwd met Mary Marquardt, zijn eerste vrouw met wie hij twee kinderen kreeg. Ze scheidden in 1979, naar verluidt had het niets te maken met zijn affaire met Fisher. Dat meldt zijzelf.

De twee gingen voor het eerst naar bed nadat ze een verjaardagsfeestje van regisseur George Lucas bijwoonden en Ford een aangeschoten Fisher een rit naar huis aanbood. Fisher voelde zich onzeker: "Ik keek naar Harrison. Het gezicht van een held - een aantal losse haartjes vielen over zijn edelmoedige, licht gegroefde wenkbrauw. Hoe kon hij, een stralend exemplaar van een man, tevreden zijn met iemand zoals ik?"

Bijzonder waren hun liefdesdaden niet in het begin, maar dat kon Fisher negeren omdat ze hem zeer knap vond. De actrice beweert ook in haar memoires dat Ford haar dronken kreeg met wijn en versierde tijdens de opnames in Tunesië. Andere details beschrijft ze niet, voornamelijk omdat ze zich er weinig van kan herinneren. Dat hebben we te danken aan "Harrison's voorkeur voor sterke wiet." De affaire kwam ten einde toen de opnames stopten. Fisher heeft enkel lovende woorden over de korte periode. "Ik was zeer onervaren, maar ik vertrouwde iets in hem. Hij was vriendelijk."

Tegenover People liet de actrice weten waarom ze het nieuws heeft gedeeld voordat het boek uitkomt. "Het is veertig jaar geleden! Ik heb al die jaren niets gezegd, maar het is ook niet alsof iemand er nu nog door geraakt wordt. Ik zou hem nooit in verlegenheid willen brengen. Harrison is zeer op zijn privacy gesteld, maar ik vind dat ik een passende hoeveelheid aan tijd heb gewacht. Hoe lang had ik anders moeten wachten?"



NieuwsFilm

meest populair