Sciencefictionthriller 'Spectral' wordt volgende maand uitgebracht door Netflix

Sciencefictionthriller 'Spectral' wordt volgende maand uitgebracht door Netflix

De film van Nic Mathieu is een mengeling van 'Ghostbusters' en 'Black Hawk Down.'

De door Legendary Pictures geproduceerde sciencefictionthriller Spectral, welke Universal Studios in de winter van 2016 zou uitbrengen, is door Netflix overgenomen. De streamingdienst brengt de film volgende maand al uit - 9 december om precies te zijn. Spectral is het regiedebuut van Nic Mathieu.

We hebben te maken met een kruising tussen Black Hawk Down en Ghostbusters. In een door oorlog verscheurde stad sterven burgers op onverklaarbare wijze. Een gewiekste DARPA-wetenschapper neemt deel aan een gevaarlijke missie, samen met een speciaal team bestaande uit Delta Force-soldaten, om te achterhalen wie of wat achter deze daden zit. Al snel stuiten ze op mysterieuze, spookachtige tegenstanders.

Naast aardig wat computereffecten van Peter Jackson's Weta Workshop zullen we ook genoeg praktische trucages en instrumenten voorbij zien komen. De opnames vonden grotendeels in Boedapest, Hongarije plaats. Nederlander Tom Holkenborg (beter bekend als Junkie XL) heeft de muziek geschreven.

In de hoofdrollen zien we verscheidene mensen, waaronder James Badge Dale, Emily Mortimer, Max Martini, Clayne Crawford en Bruce Greenwood. Begin volgende maand zullen we ontdekken waarom Universal Studios opeens geen interesse meer had in het uitbrengen van Spectral. Volgens andere bronnen zou het te maken kunnen hebben met Warcraft, die in de VS weinig ophaalde, maar het wel aardig deed in het buitenland.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair