Algemeen

Sciencefictionthriller 'Spectral' wordt volgende maand uitgebracht door Netflix

De film van Nic Mathieu is een mengeling van 'Ghostbusters' en 'Black Hawk Down.'

door Rik Timmer om 19:24 in Algemeen
De door Legendary Pictures geproduceerde sciencefictionthriller Spectral, welke Universal Studios in de winter van 2016 zou uitbrengen, is door Netflix overgenomen. De streamingdienst brengt de film volgende maand al uit - 9 december om precies te zijn. Spectral is het regiedebuut van Nic Mathieu.

We hebben te maken met een kruising tussen Black Hawk Down en Ghostbusters. In een door oorlog verscheurde stad sterven burgers op onverklaarbare wijze. Een gewiekste DARPA-wetenschapper neemt deel aan een gevaarlijke missie, samen met een speciaal team bestaande uit Delta Force-soldaten, om te achterhalen wie of wat achter deze daden zit. Al snel stuiten ze op mysterieuze, spookachtige tegenstanders.

Naast aardig wat computereffecten van Peter Jackson's Weta Workshop zullen we ook genoeg praktische trucages en instrumenten voorbij zien komen. De opnames vonden grotendeels in Boedapest, Hongarije plaats. Nederlander Tom Holkenborg (beter bekend als Junkie XL) heeft de muziek geschreven.

In de hoofdrollen zien we verscheidene mensen, waaronder James Badge Dale, Emily Mortimer, Max Martini, Clayne Crawford en Bruce Greenwood. Begin volgende maand zullen we ontdekken waarom Universal Studios opeens geen interesse meer had in het uitbrengen van Spectral. Volgens andere bronnen zou het te maken kunnen hebben met Warcraft, die in de VS weinig ophaalde, maar het wel aardig deed in het buitenland.
4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

XMASTERBRAINx

Avatar

Nou nou nou Netflix zeg, er is geen stoppen aan, ze hebben aardig wat grote titels in handen War machine met Brad Pitt als grootste ommekeer om de concurrentie aan te gaan met grote studios, maar ik heb liever in de bios op een groot scherm en lekker sfeertje dan dat de bioscoop verdwijnt door Netflix, geen wonder dat Disney Netflix willen overnemen.


Ik zal de overname aangezien de razendsnelle revolutie in de filmwereld van de streamingdienst alleen maar toejuichen.

Gerlof1378

Avatar

Idd Netflix koopt aardig wat titels op, ik ben zeer benieuwd hoe deze film word ik kijk erg uit naar deze film. Maar misschien een hele domme vraag, maar komen netflix films ook uit op bluray/dvd of blijven ze dan alleen beschikbaar via flix dus. Ik hoop dat iemand mij daar een antwoord op kan geven alvast bedankt hasta luego en ik zet mn kalender op 9 december hoppa

Master Of Films

Avatar

maar komen netflix films ook uit op bluray/dvd of blijven ze dan alleen beschikbaar via flix dus.
Flix films geen idee. Wel zijn er enkele flix series op Blu-ray o.a. House of Cards en Daredevil. Maar die series hebben een distributeur (Sony/Disney) voor de schijven.

aac

Avatar

Veelbelovend verhaal in alle geval
ben 's benieuwd wat ze der van gemaakt hebben ?

NieuwsFilm

meest populair