POLL: The Godfather vs The Godfather: Part II

POLL: The Godfather vs The Godfather: Part II

De eeuwige vraag in filmland!

Met de POLL van deze week wagen we ons aan de vraag: The Godfather vs The Godfather: Part II, welke is beter? Geen makkelijke opgave, maar laat je stem hieronder achter!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
The Godfather

Francis Ford Coppola's The Godfather verscheen in 1972 en heeft Marlon Brando in de onvergetelijke titelrol, a.k.a. Vito Corleone. Hij heeft drie zonen: de krachtige Sonny (James Caan), Fredo (John Cazale) en de jongste Michael (Al Pacino). Het is uiteindelijk de laatste die de dood van zijn vader wreekt en de macht grijpt in de maffiawereld. De film werd gemaakt voor een budget van zo'n $6 miljoen en bracht gedurende de jaren een kleine $250 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa. De eerste Godfather staat op #2 in de IMDb Top 250 en won drie Oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Acteur (Brando).


The Godfather: Part II

Twee jaar na de eerste film verscheen The Godfather: Part II, opnieuw van Francis Ford Coppola. Vito Corleone en zijn zoon Michael vormen net als in het eerste deel het middelpunt. Dit keer wordt er via flashback gekeken naar de jonge jaren en opkomst van Vito, waardoor de rol in handen kwam van Robert De Niro. Pacino speelt de rol van Michael die zijn macht als de nieuwe Godfather uitbreidt. Part II staat op #3 in de IMDb Top 250 en wist bij een productiebudget van $13 miljoen en omzet te realiseren van circa $55 miljoen in de States. Wereldwijde cijfers zijn niet bekend. Er werden zes Oscars in de wacht gesleept, onder meer voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol (De Niro) en Beste Muziek.



NieuwsFilm

meest populair