FBI: Brad Pitt is niet schuldig aan kindermishandeling

FBI: Brad Pitt is niet schuldig aan kindermishandeling

De acteur zal niet vervolgd worden voor het drama dat aan boord van een vliegtuig plaatsvond.

Brad Pitt kan opgelucht ademhalen. Kort voordat zijn scheiding met Angelina Jolie bekend werd, had hij ruzie in een vliegtuig met zijn 15-jarige zoon Maddox. Kennelijk was de 52-jarige acteur dronken en had hij bonje met vrouwlief Jolie. Volgens verhalen stapte Maddox tussenbeide, hopende een eind aan de kwestie te maken. Dit zou het moment zijn geweest dat Pitt hem een klap verkocht.

We ontdekten weldra dat de LAPD en DCFS (een organisatie in Los Angeles die zich bezig houdt met huiselijk geweld en kindermishandeling) onderzoek deden naar het voorval. De politie hield al redelijk snel op. DCFS kondigde begin deze maand aan dat Pitt vrijgesproken was - er zou niets gebeurd zijn. De FBI zat echter ook op de zaak, omdat de ruzie in het luchtruim plaatsvond en zij dan mogen/moeten handelen. Volgens de Federal Bureau of Investigation is Pitt ook nergens schuldig aan. Zij hebben aangegeven Pitt niet te zullen vervolgen.

Een goede vriend van Pitt gaf eerder aan wat er volgens de acteur gebeurd is. "Het is mogelijk dat Brad aan de drank was en hij geeft toe dat hij tegen zijn zoon schreeuwde, maar hij houdt vol dat hij hem niet geraakt heeft of hem probeerde pijn te doen. Hij plaatste zijn handen op hem, dat klopt, maar dat kwam omdat de confrontatie uit de hand liep."

Uiteraard is de Amerikaan niet helemaal uit de brand, momenteel woedt er nog altijd een nare scheiding. Jolie tracht de volledige voogdijschap over hun 6 kinderen te krijgen (Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox en Vivienne), maar Pitt wil gelijke rechten. Het zal benieuwen hoe lang de echtscheiding gaat duren, beide bekendheden hebben beroep gedaan op kundige advocaten. Sinds de scheiding heeft Pitt twee keer de gelegenheid gekregen om zijn kinderen te bezoeken. Maddox was blijkbaar nooit aanwezig, omdat hij boos is op zijn vader.

NieuwsFilm

meest populair