Wereldpremiere 'Double Play' van Ernest Dickerson op IFFR

Wereldpremiere 'Double Play' van Ernest Dickerson op IFFR

Van de regisseur van 'Juice', naar de Caribische bestseller 'Dubbelspel' van Frank Martinus Arion.

Op vrijdag 27 januari presenteert het International Film Festival Rotterdam (IFFR) de wereldpremière van Double Play in aanwezigheid van cast en crew. De Amerikaanse filmmaker Ernest Dickerson regisseerde de verfilming van de roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, uit 1973.

De wereldpremière vindt plaats tijdens IFFR 2017 op vrijdag 27 januari in het Oude Luxor Theater. Te gast zijn onder meer regisseur Ernest Dickerson, producenten Lisa Cortes en Gregory Elias en acteurs Lennie James, Colin Salmon, Mustafa Shakir, Alexander Karim, Saycon Sengblohm, Dani Dare, Barbara Eve Harris, Isaach De Bankolé, La La Anthony en Melanie Liburd.

Ernest Dickerson vergaarde in de jaren tachtig en negentig bekendheid als de vaste cameraman van Spike Lee. Samen debuteerden ze in 1983, nog tijdens hun studie, met Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads. Daarnaast waren ze verantwoordelijk voor onder meer de moderne klassiekers Do the Right Thing en Malcolm X. Zelf regisseerde Dickerson daarna onder meer de films Juice en Bulletproof en afleveringen van gerenommeerde series als The WireThe Walking Dead en Treme.

"Ernest Dickerson heeft met Double Play een portret geschetst van een eigenzinnige, vrolijke en menselijke gemeenschap. Daarmee heeft Dickerson niet alleen een hele fijne film gemaakt, maar is zijn film tevens een welkome reminder dat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij onderstreept daarmee dat we wellicht meer gemeen hebben dan de afstand van de Atlantische oceaan doet vermoeden," aldus festivaldirecteur Bero Beyer.



NieuwsFilm

meest populair