Tim Roth jarenlang seksueel misbruikt

Tim Roth jarenlang seksueel misbruikt

De acteur durft er eindelijk over te praten.

Tim Roth, die o.a. in Tarantino's films Reservoir Dogs, Pulp Fiction en The Hateful Eight te zien is, heeft recentelijk aan The Guardian onthuld als kind seksueel te zijn misbruikt door zijn grootvader. Hij noemde zijn grootvader, die inmiddels overleden is, een "f*cking verkrachter".

De voor een Oscar genomineerde acteur zei ook dat hij niet het enige slachtoffer was, aangezien zijn vader ook misbruikt en aangerand was: "Mijn vader was als kind vaak het slachtoffer. Hij had een verschrikkelijke jeugd en die heeft hem voor het leven getekend. Maar hij was een geweldige vader, ik hield gigantisch veel van hem en hij was altijd zo grappig. Hij was misbruikt. Ik was misbruikt. Maar mijn vader heeft mij nooit iets aangedaan. Ik werd verkracht door mijn vaders verkrachter".

Roth had het er al eens eerder over gehad maar hij durfde toen nog niet te vertellen door wie hij precies misbruikt was. Deze traumatische ervaring zorgde ervoor dat de acteur in 1999 een film maakte, genaamd The War Zone, die gaat over een vervreemde tiener, die er achter komt dat zijn vader zijn zus heeft misbruikt. Roth zei hier het volgende over: "Ik wist niet hoe het te zeggen, hoe het precies onder woorden te brengen. Ik wist niet wat te doen. Dus maakte ik The War Zone".

Roth werd jarenlang misbruikt, vanaf zijn kindertijd tot aan zijn tienerjaren. Hij eindigde met te zeggen: "Ik wil het nog een keer goed duidelijk maken dat ik nooit ben misbruikt door mijn vader of mijn moeder. Ik ben in ieder geval blij dat ik eindelijk het punt heb bereikt dat ik erover kan praten, dat doet me enorm goed en dat helpt mij veel demonen voor eens en voor altijd te verbannen".

NieuwsFilm

meest populair