Tom Hardy moet van Leonardo DiCaprio een tatoeage nemen na weddenschap

Tom Hardy moet van Leonardo DiCaprio een tatoeage nemen na weddenschap

Omdat Hardy niet in een Oscarnominatie voor 'The Revenant' geloofde.

Voor Tom Hardy waren de Oscars die begin dit jaar plaatsvonden spannender dan normaal, want de Engelsman had een weddenschap met The Revenant-collega Leonardo DiCaprio gesloten. Dat vertelde de 39-jarige Hardy in een interview met Esquire UK.

In het drama van Alejandro G. Iñárritu speelt Hardy de rol van John Fitzgerald, een gevaarlijke pelsjager die DiCaprio's gewonde Hugh Glass voor dood achterlaat. Volgens DiCaprio zou Hardy's rol hem een Oscarnominatie opleveren, maar daar geloofde hij zelf niets van. Daarom besloot hij vol vertrouwen de inzet te verhogen: de verliezer moet een tatoeage laten zetten die de winnaar uitkiest.

De Engelsman ontving uiteindelijk een nominatie voor beste mannelijke bijrol, maar verloor van Mark Rylance met Bridge of Spies. DiCaprio won op zijn beurt wel een gouden beeldje, namelijk die voor beste acteur. Hardy meldde in het interview dat DiCaprio zelf een ontwerp gemaakt heeft. Maar Hardy is er niet echt weg van: "Ik heb hem nog niet laten zetten, omdat hij waardeloos is."

Hij legt uit: "[DiCaprio] had in afschuwelijk handschrift geschreven: 'Leo knows everything.' Ha! Ik had zoiets van: 'Goed, dat ga ik voor elkaar krijgen, maar je moet het wel fatsoenlijk opschrijven.'" Waar Hardy de tatoeage gaat plaatsen, en wanneer, houdt hij nog voor zichzelf.



NieuwsFilm

meest populair